Варто об’їхати: патрульні назвали найбільш аварійні ділянки Хмельницького

Варто об’їхати: патрульні назвали найбільш аварійні ділянки Хмельницького
  • Щотижня хроніка ДТП рясніє битими авто та травмованими пасажирами.
  • Лише за минулий тиждень у Хмельницькому зафіксували 26 ДТП.
  • Де найчастіше трапляються аварії та які ділянки у Хмельницькому краще об’їжджати, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Щотижня у Хмельницькому спостерігається як мінімум з десяток аварій. До прикладу, лише за минулий тиждень у місті зафіксували 26 ДТП. Дорожньо-транспортні пригоди переважно завершуються битими автомобілями та збитками для їх власників. Проте останнім часом почастішали і аварії з травмованими та збитими пішоходами.

У місті можна виділити 5 найбільш аварійних ділянок. Переважно ДТП трапляється по вулиці Зарічанській, біля “Либідь-Плази”, на перехресті Кам’янецької та Інститутської, Вайсера та Грушевського, а також на кругу біля “Темпу”.

- На цих ділянках відмічається цілий комплекс порушень правил дорожнього руху, які провокують ДТП. Наприклад, на Кам’янецькій багато світлофорів і водії хочуть проїхати на заборонний - в результаті аварія. Пік на перехресті з Інститутською. Також на кругу біля “Темпу” та біля “Либідь-Плази” - трапляються різні порушення ПДР. На Вайсера щільний трафік. Там багато порушень правил парковки, в результаті - часті ДТП. Те саме і на Зарічанській. Парковки маленькі, і багато машин паркують в дворах. Через це часті ДТП, коли автомобілі виїжджають з прилеглої частини на головну не надавши перевагу в русі, - розповідає речник Управління патрульної поліції у Хмельницькій області Роман Мартинюк.

Відео дня

Причини та наслідки

Також в патрульній поліції розповіли про причини, через які найчастіше трапляються ДТП. До кожної із них наводимо приклад із аварій, які були зафіксовані в січні 2019-го.

  • Аварії через перевищення швидкості

Поганяти люблять по Кам’янецькій. Обмеженням швидкості до 50 кілометрів на годину, яким мають керуватися автомобілісти, рухаючись в межах міста, тут часто нехтують. Саме тому поширена причина аварій - перевищення швидкості та обгін. Переважно ДТП трапляються у ранковий або вечірній час.  

Наприклад:

9 січня, близько 23:30, на перехресті вулиць Кам’янецька та Подільська сталась ДТП за участі “Renault” та “BMW”. Водій “Renault Kаngoo” не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху та не впевнився в безпечності маневру обгону здійснив зіткнення з автомобілем “BMW”. Останній рухався в попутному напрямку та мав намір зробити маневр розвороту. Результат - биті авто. Обійшлося без потерпілих.

  • Недотримання дистанції

Стандартна дистанція між автомобілями, що рухаються однією смугою рекомендовано складає дві третини довжини корпусу машини. В ранішній час та з 18-ї до 19-ї вечора. Коли всі прямують на роботу або вже повертаються з неї, зіткнення стаються саме через недотримання дистанції.

Наприклад:

18 січня, близько 20-ї години, на вулиці Проспект Миру (круг біля “Темпу” неподалік “Сільпо”) сталась дорожньо-транспортна пригода за участі двох автомобілів. Водій тролейбуса не вибрав безпечного інтервалу руху за здійснив наїзд на припаркований автомобіль “Renault Trafic”. В результаті зіткнення ніхто з учасників не постраждав. Автомобілі отримали механічні пошкодження та суттєві матеріальні збитки.

  • Нехтують світлофорами

З 1-го грудня 2018 у Хмельницькому всі світлофори перевели у режим цілодобової роботи. Крім цього зник жовтий миготливий сигнал, який працював з 22-ї до 7-ї години. Наразі аварії трапляються переважно через те, що водії проїжджають на миготливий зелений або нехтують світлофорами взагалі.

Наприклад:

6 січня, близько 13-ї години, водій “Audi A6” проїхав перехрестя вулиць Кам’янецька та Інститутська на червоний сигнал світлофора та зіткнувся з автомобілем “Deawoo Lanos”. Обійшлося без постраждалих.

  • Про “перевагу в русі” взагалі не чули

Часто водії розраховують на підсказки світлофора та забувають, як діяти у разі його вимкнення. Нерегульовані перехрестя стають аварійними, адже про перевагу в русі хмельницькі водії забувають.

Наприклад:

27 січня, близько 20-ї години, на перехресті вулиць Вайсера та Грушевського сталась дорожньо-транспортна пригода за участі двох автомобілів. Водій “Chevrolet Lacetti” не надав перевагу в русі транспортному засобу “Volkswagen”, як результат, відбулося зіткнення. ДТП - без постраждалих.

  • Банальна необережність

Трапляється, що дорожньо-транспортні пригоди є наслідком банальної необережності. Не поставив машину на ручні гальма або забув про те, що є дзеркала заднього виду, якими потрібно користуватися.

Наприклад:

25 січня, близько 19-ї години, на вулиці Зарічанська водій “Volkswagen Passat” допустив самовільний рух свого автомобіля. Рухаючись заднім ходом автомобіль здійснив зіткнення з “Honda Accord”.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Віталій Малий

    В ночі оранжевий колір давав можливість потренуватись
  • Oleg Palamarchuk

    понаехало быков...
  • Валя Сіротіна

    Пр. Миру. Кам'я.нецька.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up