Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому

Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому
Фото: скрін з відео
  • Замість 12 «маршруток» курсуватимуть 6 автобусів на маршрутах №№ 29 А та 49 А.
  • Вони виїдуть на дороги міста з наступного тижня.
  • Планують змінити ще кілька маршрутів. 

Ще 6 великогабаритних автобусів виїдуть на дороги Хмельницького з наступного тижня. Вони замінять 12 бусів на маршрутах 29А та 49А, що сполучають Озерну з Південно-Західним мікрорайоном. Наразі у місті курсує понад 90 великогабаритних автобусів.

Про це повідомили у Хмельницькій міській раді.

«На маршрутах 29а, 49а замість 12 маршруток курсуватимуть 6 великогабаритних автобусів протягом наступного тижня. Інтервал руху збільшиться. Але умови будуть суттєво кращими. Автобуси запустить перевізник ТОВ «Хмельницьке таксі». Наразі у місті курсує понад 90 великих і середніх автобусів. Продовжуємо роботу в цьому напрямку», – зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Відео дня

Зі зміною типу транспорту будуть зміни графіку руху. Збільшиться часовий інтервал, – кажуть в міській раді. Інформацію, коли прибуватимуть автобуси на зупинки, опублікують у понеділок, 1 квітня. Додали посилання, за яким можна буде перейти і ознайомитися з новим графіком: https://khm.rozklad.in.ua/

Тенденція зі зміною «маршруток» на автобуси буде продовжуватись і надалі. Планують зробити заміни на ще кількох маршрутіах, – говорить Микола Ваврищук.

За його словами: «частина маршруток взагалі зійде, а частина замінить ті, які сьогодні є».

Нагадаємо, через війну та посилену мобілізацію, в Хмельницькому не вистачає водіїв для роботи на громадському транспорті. Бракує кермувальників і на тролейбуси, і на автобуси. Натомість замість чоловіків на місця шоферів все частіше беруть жінок. Чи позначиться це на роботі громадського транспорту, дізнавайтесь в окремому матеріалі.

Про заміну типу транспорту розповів Микола Ваврищук журналістам телеканалу «Місто».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрій Гудок

    Це дійсно круто! Більшість маршрутів 29А чи 49А   часто забирають літеру А.  І їдуть по іншому маршруту((((
  • Читач81

    Правильно. Наглючі маршруточники ховають зароблені ними гроші від мера. І він не може прикрасити місто і  заложити плиткою весь Хмельницький під час війни.

keyboard_arrow_up