Водіям заборонили користуватись відеореєстраторами

Водіям заборонили користуватись відеореєстраторами
Ілюстративне фото
  • Таке обмеження здійснюється, аби уникнути розголошення інформації. 
  • Застереження поширюється абсолютно на всі регіони України. 

 

Водіям в Україні заборонили використовувати відеореєстратори. Обмеження ввели для того, аби уникнути розголошення інформації, яка може допомогти ворогу дізнатися про переміщення та хід виконання завдань Сил оборони. Варто відзначити, що це застереження діє для всіх регіонів країни. Про це розповів керівник Управління зв'язків з громадськістю ЗСУ Богдан Сеник, передає "Українська правда".

До слова, заборона на відеореєстратори здійснюється в рамках кампанії убезпечення даних про дії українських військових, сил територіальної оборони. Воно стосується як реєстраторів в авто, так і  мото транспорті.

Що під забороною?

  • Заборонено фото, відеозйомку доріг загального користування, об'єктів загального призначення, об'єктів інфраструктури, блокпостів, укріплень, розташування, зосередження чи переміщення військових частин (підрозділів) сил оборони.

За словами Сеника, зміст даного застереження дуже важливий для усіх регіонів, а передусім тих, де йдуть бойові дії. На важливості такого рішення просять наголошувати представників військових адміністрації. 

Відео дня

Нагадаємо, Командування Збройних Сил закликає українців бути обережними у висвітленні інформації. Слід обмежити розголошення персональних даних, світлин, що містять обличчя офіцерського складу (командирів підрозділів), геолокаційної, візуальної, адресної прив’язки до місць виконання ними завдань.

Йшлося й про те, аби виключити фото- та відеофіксацію, унеможливити поширення точної територіальної прив’язки бомбосховищ, з метою ускладнення отримання противником поточної інформації з відкритих джерел для нанесення ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Кирилл Именин

    Цікаво, якщо Боже борони в мене один з тих мажорів АА/КА в'їде, як я потім маю доводити, що олень не я?

    Людмила Мазур reply Кирилл Именин

    Кирилл Именин включай реєстратор, але з розумом. Думаю розумієш, коли виключити???
  • Володимир Пухкий

    Яким органом видано дане розпорядження/рішення/наказ? Чому про нього ні слова у самій новині?

keyboard_arrow_up