“Все стало тільки гірше”: чому хмельничанка Ольга обурена ремонтом підземки

“Все стало тільки гірше”: чому хмельничанка Ольга обурена ремонтом підземки
  • Ремонт підземного переходу, що в центрі міста, розпочався ще в червні.
  • Наразі працівники закінчують роботи над першим входом і вже взялися за інший.
  • Чому орендарі тутешніх кіосків називають ремонт неякісним і обурюються його проведенням, читайте далі.

 Підземний перехід, що на перехресті вулиць Кам’янецька і Подільська почали будувати ще у 1989 році. Його проект готували в Києві, а шахтопрохідників найняли місцевих, з Хмельницького. Тоді й збудували всі п’ять входів. За цей час центральна підземка перетворилась не лише на пішохідну зону, а й на такий собі квітково-сувенірний ринок. Однак ще з часу її будування, сходи тут належним чином не доробили. Про це журналістам vsim.ua розповідав колишній міський голова Іван Бухал. 

Ремонтні роботи почали тут проводити нещодавно. На початку червня за підземку взялося ТОВ «Комунпостачсервіс». Щоб привести все до ладу, з міського бюджету виділили 200 тисяч гривень. Про це повідомила начальник відділу з благоустрою міста управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Тетяна Циб. Втім цих коштів вистачає, щоб відремонтувати лише два входи до підземки.

Відео дня
  • У цьому році виділили 200 тисяч на поточний ремонт підземних переходів у центрі міста. Роботи тривають над двома входами. Зараз у місцях де тріснуті сходи або там, де вони зовсім відсутні, їх замінюють. Також оббили стару штукатурку і зняли старі гранітні плити. На цих місцях мають поставити нові, які вже будуть надійно триматися. Крім цього, фарбуватимуть стіни, як зовні так і зсередини входу. Втім, поки виділених коштів вистачає лише на ремонт двох входів - каже Тетяна Циб.  

Хмельничанка Ольга обурюється ремонтом

Ремонт одного з входів вже майже закінчений. Там все пофарбували і підлатали. Втім поручні досі лежать посеред сходів. Разом з тим старі гранітні плити і тріснуті сходи все ще “прикрашають” вхід до підземки. Такий її вигляд обурює хмельничанку Ольгу, що винаймає тут кавовий кіоск.

Жінка каже, що працівники лишили після себе повно сміття. Ба більше: за її спостереженнями, самого ремонту тут зовсім не було. Ольга говорить, що замінили кілька сходинок і зняли зі стін старий граніт. Хмельничанка каже, що такі роботи на 200 тисяч “не тягнуть”.

  • Я не знаю, що вони тут робили. Стало все тільки гірше. Вони залатали лише зіпсовані сходи і зняли старий граніт.  Це обкрадання грошей. Більше того, працівники ще й сміття за собою не прибрали. Це центр міста, тут гуляють діти і лежить повно старого граніту і сходів - каже Ольга.

Своє невдоволення жінка висловила і самим будівельникам. На прохання прибрати сміття, вони розвели руками. Зазначивши лише те, що за договором вони мають закінчити роботи до 30 вересня. Мовляв до цього часу все й приберуть. 

Чи замінять пандуси

Нарікання на підземку почали висловлювати й хмельницькі матусі. Зокрема хмельничанка Олександра, гуляючи із дитиною в центрі, підземку зазвичай минає. Причина на те полягає в тому, що колеса дитячого візочка не відповідають розмірам пандусів. Саме через це жінка обходить підземний перехід стороною. Бо ж нести візок на руках для неї важко. 

Втім коли пандуси замінять наразі невідомо. Бо ж як повідомила начальник відділу з благоустрою міста управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Тетяна Циб коштів на нові нині немає. Тому оновлені сходи до підземки поки залишатимуться під покривом старих пандусів. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Юрій Лавренов

    Ужасный ремонт. Сняли красивый гранит себе на дачу, а залепили белым го..м
  • Людмила

    Пила сегодня кофе в переходе.цена отличная кофе вкусный.продавцы сама вежливость.прийду ещё раз сама и приведу друзец
  • Ольга Простапюк

    Яб на місті підрядника закрила її кіоск до вересня якщо я не помиляюсь
  • Ольга Простапюк

    Я сьогодні там ходила через перехід і я смітя ніякого не бачила. Доречі кава у них паршива за такі гроші.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up