20 листопада українських водіїв почнуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел

20 листопада українських водіїв почнуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел
Фото ілюстративне
  • Штраф становитиме 510 гривень за перше порушення. За повторне - 850.

З 20 листопада в Україні набуває чинності закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо встановлення відповідальності за порушення правил перевезення дітей. Про це йдеться у випуску видання "Голос України" від 19 листопада.

Відтак, з 20 листопада водії платитимуть штраф у розмірі 510 гривень за перевезення дітей без спеціального автокрісла. А от за повторне порушення протягом року на водія чекає штраф  у розмірі 850 гривень.

Відповідно до ПДР, водіям забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, кому менше 12 років без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу.

Відео дня

За скільки продають автокрісла у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (33)
  • Алена Гвоздь

    Якщо ми не маємо машини ,але потрібно на таксі?Що купляти автокрісла і ходити з ними? Дитина захоче на руки,але на руках автокрісла,Ідіотизм!
  • Olga

    Ніхто про народ не думав і не збирається думати, Верховна Зрада подумала собі зарплати і добавок в конвертах до зарплат, а дорогі наші Українці думайте за свою зарплатню купити крісло, продукти харчування, чи за комунальні послуги заплатить.
    Як така в нас зараз влада краща як попередня - 5,то нехай крісла роздасть безкоштовно всім в кого є діти, отоді мы будем знати що в нас влада яка турбується про народ.
    А покищо ще більша обдираловка ніж пи Порошенку-90роки настали, Влада Минти, Крадіжки та Вбивства напагаються тримати людей в голодні, холоді ІСТРАХУ!!!
  • Alesya Nikolaevna

    Вчитайтесь внимательно :"передбачених конструкцією цього транспортного засобу", сорри, а если конструкцией не передбачено ремни безопасности на заднем сидении, ребенок что должен бежать в след за машиной
  • Вова Донченко

    За то у маршрутці і на одній нозі будласка дітям можна

    Мастер Автополив reply Вова Донченко

    Да и не в одном городе благословенной евространы и даже в столице никто из чиновников и полицейских этого не видит. ))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up