За скільки у Хмельницькому продають дитячі автокрісла (ФОТО)

За скільки у Хмельницькому продають дитячі автокрісла (ФОТО)
  • Відсьогодні українських водіїв почнуть штрафувати за перевезення дітей без автокрісел
  • Штраф становить 510 гривень. За повторне порушення доведеться заплатити вже 850 гривень. 
  • Скільки ж коштують дитячі автокрісла та як вибрати найбезпечніше?

В Україні набули чинності зміни, що стосуються нових правил перевезення дітей. Відсьогодні патрульні почнуть штрафувати водіїв, які катають в авто своїх чад непристебнутими. Штрафи стартують від 510 гривень. За повторне порушення водієві доведеться заплатити вже 850 гривень. Правила стосують дітей, зріст яких менше ніж 145 сантиметрів або тих, кому менше ніж 12 років.

Для чого потрібне автокрісло

Дитяче автокрісло виконує ту ж роль, що і пасок безпеки для дорослих - захищає. Обирати його потрібно відповідально та індивідуально для кожної дитини. Ідеальний варіант, кажуть фахівці, приїхати до магазину на власному авто з дитиною. Тоді спеціалісти допоможуть знайти оптимальний: зручний та безпечний варіант. 

Крісло захищатиме лише в тому випадку, коли ремінь лягатиме на ключицю дитини та пролягатиме через грудну клітину та кістки стегон. У разі ДТП правильно пристебнута дитина може отримати травми, але вони будуть сумісні з життям. Якщо ж ремінь проходитиме по шиї, або животу це загрожує зайвими травмами, або навіть задушенням. Дитяче автокрісло дозволяє правильно пристебнути дитину, відповідно до її зросту. До того ж зафіксує її на місці та не дасть повзати по сидінню під час руху. Додатково це захист голови та плечей з боків.

Відео дня

В поліції кажуть, що безпека дітей - головне. Тому порушників каратимуть гривнею. Хмельничан, які ще не придбали автокрісла, закликають виправити ситуацію. 

“Що по чому” у Хмельницькому

У Хмельницькому придбати дитяче автокрісло не проблема. Однак більшість профільних дешевших магазинів наразі мають пусті прилавки. Кажуть, зараз шалений ажіотаж. Лише два автокрісла знайшли ми й в “Епіцентрі”. Хоча раніше, пояснює консультант Володимир, в них був широкий асортимент. Все розібрали буквально за останні кілька днів. Наявні ж вартують 3339 гривень. 

Магазин дитячих товарів “Носоріг”, по Бандери, 2/1а, наразі в наявності має теж одне автокрісло. Воно залишилося із попередньої партії. Ціна 3146 гривень. Консультанти запевняють, що незабаром буде поповнення товару. Поки ж радять відвідати профільний магазин “Візок” поверхом вище. 

Друге зліва 

Тут асортимент різноманітний. Автокрісла на будь-який вік та якість. Від найдешевших за 1000 гривень до ексклюзивних за 25 000 гривень. Середня ціна на якісні та сертифіковані автокрісла стартує від 4500 гривень. Розташовані автокрісла тут по категоріях в залежності від віку дітей, які можна у них садити. 

Є моделі:

  • Крісло-переноска - від народження до 13 кг (до 15 місяців) 
  • Комбіноване автокрісло - може використовуватися з народження (спиною по ‘ходу руху) до 13 кг, а потім обличчям по ходу руху до 18 кг (приблизно до 4 років) 
  • Автокрісло для дітей від 9 до 18 кг (від 9 місяців до 4 років). 
  • Автокрісло від 9 до 36 кг (від 9 місяців до 12 років). 

Присутні навіть універсальні моделі від 0+ до 12 років. Однак, такі власник магазину Юрій, радить обирати дуже обережно.

Також він зазначає, що автокрісло обов’язково має бути сертифіковане та протестоване. Це дає гарантію безпеки. Довідково зазначає, що в Європі за несертифіковані крісла штрафують.

Чоловік показує ще одну цікаву модель для немовлят. Вона легко трансформується у візочок і придатна для піших прогулянок. 

Що пропонують в інтернеті

Для порівняння ми дослідили ціни та асортимент в інтернеті. Вибір дитячих автокрісел там - величезний. Є вони й в інтернет-магазинах, і на великих торгових інтернет-платформах. Можна замовити доставку з іншого міста або обрати бюджетний б/у варіант. Єдиний мінус, що придбати тут можна “кота в мішку”. Адже тактильно перевірити якість неможливо. Тому краще шукати на перевірених сайтах та читати відгуки. 

На рrom.ua пропонують крісла для немовлят за 4339 гривень, для старших - ціна коливається в межах 7-9 тисяч гривень. Це ті варіанти, які є наявні в нашому місті.

Доставку можна замовити з інших областей. Знайти варіанти можна і від 1449 гривень. 

Широкий асортимент і на OLX. Ціни у Хмельницькому коливаються від 1450 до 2850 за нові. Від 300 гривень до 8000 гривень за вживані.

Альтернатива дитячим автокріслам

Також хмельничанам на OLX пропонують бустери. Це сидіння від автокрісла, яке може фіксуватися ременями безпеки. У бустери можна садити дітей від 15 до 36 кг (від 4 до 12 років). Вони досить дешеві. Цінові діапазони коливаються в межах 500 гривень.

Можна придбати просто ремінь, який кріпиться до сидіння авто. Але такий варіант підходить не всім. Він доступний лише для транспортних засобів відповідної комплектації. Вартість такого ременя - 750 гривень

Журналісти vsim.ua запитали у патрульних чи нові правила перевезення дітей дозволяють бустери та ремені, як альтернативу автокрісел. Речниця УПП у Хмельницькій області зазначила, що такий варіант можливий і за нього штрафувати не будуть.

Автокрісла напрокат

Якщо у вас немає дитини, але іноді доводиться підвозити родичів з малечею або ви зібралися компанією на відпочинок і з вами їдуть діти, автокрісло можна взяти на прокат. У Хмельницькому пропонують і таку послугу. Діє вона в інтернет-магазині “Рoigraika-prokat”. Відділення у Хмельницькому на Храновського 16/1.

Там можна орендувати автокрісло для будь-якого віку. Ціни залежать від терміну. В середньому за тиждень прокату доведеться заплатити 300 гривень. За  два тижні - 400 гривень, за місяць - 600 гривень. 

Такий варіант дуже популярний влітку, говорить власниця магазину Оксана. Жінка додає, що наразі вони запускають послугу купівлі автокрісел. 

Ціни автокрісел на продаж коливаються від 2400 до 3450 гривень

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Mila Verkhovets'ka

    А якщо в мене 3 дітей то як мені бути
  • Василь Харанда

    знову якийсь депутат проштовхнув однобокий закон.якщо людині потрібно раз.або два рази в мі сяць дитину відвезти в поліклініку на огляд.навіщо купувати крісло.хтось знову заробить на цьому.
  • Борисас Моисеявичюс

    Не понимаю возмущений. На авто, его заправку и обслуживание деньги есть, а на безопасность ребенка плевать?

    Алексс Кальмиусский reply Борисас Моисеявичюс

    барбарисас-ты один из тех кто продает ?

    Борисас Моисеявичюс reply Алексс Кальмиусский

    Торговля - вообще не мое. Но покупая первый автомобиль, я прекрасно представлял себе все возможные расходы. По сабжу - проблема нашего менталитета: ремни, детские кресла, огнетушители, пожарная сигнализация и прочие средства обеспечения безопасности в авто и не только у нас почему-то приобретаются для проверок, а не для себя
  • Tornike Qebadze

    От шо реально пішло в Україні в Еуропу - то це ціни, а все інше, таке як зарплатня, прожитковий мінімум - це все пішло в ср-ку!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up