Збив насмерть велосипедиста та втік: на Хмельниччині під варту взяли 20-річного водія

Збив насмерть велосипедиста та втік: на Хмельниччині під варту взяли 20-річного водія
Фото: ГУ НП Хмельницької області
  • Смертельна аварія сталася у Шепетівці 3 квітня.
  • Як виявилося, за кермо хлопець сів п'яним.
  • Окрім того, раніше його позбавили водійського посвідчення за п'яне водіння.

Ввечері 3 квітня у Шепетівці 20-річний хлопець на авто Mazda збив велосипедиста. Від отриманих травм 38-річний потерпілий помер на місці. А ось водій залишив авто та втік геть

Як виявилось, за кермо хлопець сів у стані алкогольного сп’яніння. Окрім того, він навіть не мав права на керування авто.

Водія затримали та оголосили йому про підозру за частиною 3 статті 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинила смерть потерпілого) ККУ. До слова, її санкція передбачає до 10 років позбавлення волі.

Відео дня

5 квітня суд обрав запобіжний захід для водія у виді тримання під вартою, на строк шістдесят днів, тобто по 2 червня 2021 року включно.

Як повідомили у пресслужбі Шепетівського міськрайонного суду, підозрюваний та його захисник просили обрати підозрюваному більш м'який запобіжний захід. Але слідчий суддя врахував той факт, що хлопець був уже раніше притягнутий до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП ("Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції"). Постановою від 19 травня 2020 року його було позбавлено права керувати транспортними засобами на 1 рік.

  • "На думку слідчого судді, застосування до підозрюваного менш суворого запобіжного заходу, ніж тримання під вартою, не зможе забезпечити виконання підозрюваним покладених на нього процесуальних обов'язків та не зможе запобігти зазначеним ризикам", - йдеться у повідомленні суду.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

Читайте також: У Хмельницькому знайшли мертвого чоловіка зі слідами ушкоджень після ДТП: підозрюваного затримали
 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up