Маленька Вероніка просить врятувати її сестричку, в якої “дірка в серці”

Маленька Вероніка просить врятувати її сестричку, в якої “дірка в серці”
  • Трирічна дівчинка має порок серця.

  • Отвір в ньому вже більше сантиметра. Соломії необхідна операція.

  • Дівчинка п’ята дитина в сім’ї. Тому мама просить допомоги хмельничан.

Маленька Соломія Атаманчук з народження не може нормально рости та радіти життю. Дівчинці лише три роки, а вона вже має велику дірку в серці. Лікарі говорять, що їй терміново потрібна операція. Без неї дитина може задихнутися і померти. У Соломії є лише мама та бабуся. А ще четверо братиків та сестричок, які її безмежно люблять та не хочуть втрачати.

У дівчини порок серця

Зі страшним діагнозом “порок серця” Соломія народилася. Проте дізналася мама про це не відразу. Спочатку в дівчинки не знайшли жодних патологій. Під час прививки у лікарні в неї почули якісь шуми у серці. Сталося це, коли немовляті було всього 2 місяці. Лікарі не звернули особливої уваги. Думали, що можливо це тимчасове явище і з віком пройде. Але Соломія вже почала ходити, а шуми ніде не зникли. Хвилюватися почали, коли за рік дитина не набрала жодного кілограма. Зараз їq три роки, а важить вона рівно 12 кілограмів, як і рік тому.

  • Нас відправили на обстеження перший раз, коли Соломійці вже було три роки. До цього нам говорили, що в неї незначні шуми в серці. Але казали, що то має минути. На додаткові аналізи не відправляли. Вдома ми почали хвилюватися, бо з 2-х років вона перестала набирати вагу. Під час чергової прививки нам сказали, що потрібно пройти платне УЗД. Ми зробили і лікарі направили нас до Хмельницького, - розповіла бабуся дівчинки Людмила Тонких.

    Відео дня
    /li>

“Без операції Соломійка може померти”

Родина Соломії з Нової Ушиці. Там живе і бабуся. Жінка розповідає, що лікарі відразу забили на сполох після УЗД. Поставили попередній діагноз і відправили дівчинку на дообстеження у Хмельницький. Тут висновок районних лікарів підтвердили і сказали, що Соломію треба терміново оперувати.

  • У Хмельницькому нам сказали, що порок серця у неї з народження. А з часом їй ставатиме все гірше без операції. Сказали, що це не піддається лікування. Потрібне лише оперувати, - розповіла бабуся Соломії.

В дівчинки у серці немає однієї перетинки, замість неї утворився отвір. Наразі він доріс уже до 1,2 сантиметрів.

  • Лікарі говорять, що з нього постійно сочиться кров. Чим старша Соломійка стає, тим більше навантаження на її серце, бо дірка збільшується теж. Зараз моя внучка вже задихається, - розповідає Людмила Тонких.

“З кожним днем вона втрачає сили”

Наразі Софійка почала погано їсти і, рідні говорять, що вона зовсім квола. З Хмельницького родину Атаманчук направили до Києва в інститут Амосова. Там пообіцяли зробити дівчинці операцію.

  • Зараз вона дуже швидко втомлюється. Сама не може довго йти і потрібно брати її на ручки. Лікарі сказали, що потрібно ставити імплант якнайшвидше, бо ми можемо втратити нашу дівчинку, - зі сльозами на очах говорить бабуся Людмила.

Операцію Соломії призначили на кінець червня. Вартує вона 140 тисяч гривень.  В інституті Амосова пообіцяли надати безкоштовно імплантант який коштує 100 тисяч гривень. Батькам потрібно зібрати ще 40 тисяч на операційні витрати. Для родини матері одиначки з 5-а дітьми таку суму зібрати вкрай важко.

  • Я дуже люблю свою сестричку, вона ще така маленька і мусить жити. Вона ще ж нічого не бачила, я дуже хочу, щоб вона одужала, каже старша сестра дівчинки Вероніка.

Реквізити та виписки з лікарні

Допомогти Соломії Атаманчук можна, перерахувавши кошти на картку Ощадбанку, яка належить матері дівчинки.  

Реквізити: 6706 3500 2838 3928 - Атаманчук Олена Леонідівна.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Богдана Кобиринка

    Дана операція проводиться в Києві в Охматдиті по вулиці Мельникова 24 ( номер регістратури 0442065008) БЕЗКОШТОВНО!!! мою доню оперували у травні з подібним дефектом ,там дірка була більше 2 см.
  • Аллен Даллес

    Очень странная информация. Действительно в Киеве в озматдит такие операции делают безплатно. Ну и плюс карта не ПриватБанка.тож подозрительно. Что-то не то.
  • Yurez

    Так детям же бесплатно операции делают. Ну, не без *на лапу*
  • Василь

    Київ

    Лікарня ОХМАДТИТ

    ЦЕНТР ДИТАЧОЇ КАРЛІОЛОГІЇ ТА КАРДІОХІРУРГІЇ

    ОПЕРАЦІЇ СВІТОВОГО РІВНЯ-ДЛЯ ТІТЕЙ БЕЗКОШТОВНО.

    САМІ ПРООПЕРУВАЛИ ДИТИНУ.НАДІЙНО.НЕ ГАЙТЕ ЧАС
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up