Педан, носки та зіркові вчителі: як приєднатися до незвичних уроків

Педан, носки та зіркові вчителі: як приєднатися до незвичних уроків

 

  • Олександр Педан разом з вчителями фізкультури та українськими зірками проводить незвичні уроки онлайн.

  • Дізнавайтесь, навіщо він  закидує шкарпетки у паперові стаканчики.

  • Як школярам приєднатись до корисних для тіла і настрою  онлайн уроків від Олександра Педана?

Тисячу онлайн уроків з фізкультури для українських школярів до кінця навчального року планує провести телеведучий Олександр Педан.

Перший подібний урок онлайн від лідера громадської організації «Junior»  відбувся 28 березня. В ньому взяли участь 100 школярів та школярок. Відтоді Олександр Педан разом з іншими волонтерами організував понад 60 ефірів або 100 уроків фізкультури онлайн. Про це на своєму сайті повідомляє Суспільне. Поділля.

«Вітання. Мене звати Олександр Педан. Це – Марія Глоба – наша вчителька фізкультури з Черкас. Ми зараз перебуваємо в Хмельницькому. Не скажу де, бо нас будуть шукати. Проводимо урок фізкультури онлайн», - так розпочинає заняття Олександр Педан.

Відео дня

Далі -  короткий інструктаж, вимірювання пульсу, вивчення заклички та розминка. І лише потім всі переходять до інтерактивних вправ. Одна з них - закидування скручених в кульки шкарпеток у паперові стаканчики.

“Їх обрали недарма, ми хотіли навчити дітей незвичному використанню звичайних речей для покращення їхнього фізичного розвитку та емоційного стану,” – каже Олександр Педан. 

«Цей урок розрахований на середню школу, тому ми додали вправи на ніжки. Школярі багато присідали. Закінчили ефір спілкуванням з дітками, такою певною рефлексією. Вони запитували – я відповідав», - розповідає телеведучий.

Разом з Олександром Педаном ефіри у Хмельницькому проводить  вчителька фізкультури Марія Глоба.  

«Дуже круто пройшов урок. Діти охоче з нами  спілкуються…вони на такому драйві. Ці уроки створені, щоб об’єднати дітей та перелаштувати їх на рухову активність. Бо всі ми розуміємо: коли більше рухаємось, то краще себе почуваємо», - каже вчителька фізкультури з Черкас.

Олександр Педан зауважив, що спортивна активність відволікає дітей від війни, від тривожної інформації, тримає їх тіло у формі.

«Ми протягом 5 років намагалися змінити фізкультуру в Україні на краще разом із Міністерством освіти і науки України. Почалася війна. Дітям необхідна увага. Ми почали відновлювати з нашими вчителями уроки фізкультури онлайн…зрозуміли, що можна все це перетворити на Всеукраїнський величезний формат», - пояснює Олександр Педан.

За словами телеведучого, до онлайн уроків з фізкультури можуть приєднатися усі охочі школярі. Їх розробили для  дітей різного віку.

«Якщо у вашій школі раптом немає фізкультури, або взагалі ваша дитинка не ходить до школи, то заходьте до нас на уроки фізкультури. Їх проводять кваліфіковані вчителі фізкультури. Уроки адаптовані для онлайну. У нас на сайті junior.org.ua є повний розклад. Ми розподілили дітей на молодшу, середню і старшу школу. В середньому, для кожної школи, ми створили 5 уроків на тиждень», - каже Педан.

Щотижня на онлайн уроки з фізкультури запрошуватимуть українських зірок.

«Я звернувся до моїх колег і вони не відмовили мені. І Позітів, і Аня Трінчер, і Леся Нікітюк приходили на уроки. Діткам це приємно, цікаво. Таким чином ми їх стимулюємо. Ми придумали, щоб дітки щотижня робили нову патріотичну закличку про Україну. Виставляли її в себе в Інстаграмі під хештегом «Перемагаймо разом», і ми заходимо з зірками і лайкаємо їх. Це мотивація дітям займатися спортом», - розповідає Олександр.

Приклад уроку можна знайти тут:

Читайте також: Як під час війни волонтерять відомі хмельничани

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up