Як під час війни волонтерять відомі хмельничани

Як під час війни волонтерять відомі хмельничани
  • Кожен українець на своєму місці старається наблизити перемогу. 
  • Люди об’єднуються, займаються волонтерством і виконують свою роботу. 
  • Як у період війни допомагають відомі хмельничани?

Кожен займає свій фронт і впевненими кроками старається наблизити нашу перемогу. Багато людей знайшли себе у волонтерстві, адже залишатись байдужим неможливо. Активно допомагають і  у Хмельницькому.  Хтось споряджає захисників, хтось підтримує вимушених переселенців і дітей, інші залишаються на робочому місці і щодня працюють над тим, що в їхніх силах. Дізнавались, як займаються волонтерством відомі хмельничани. 

Леся Нікітюк

З початком повномасштабної війни Леся Нікітюк зосередила свої зусилля у Хмельницькому. В рідному місті зірка відкрила координаційний центр допомоги біженцям. За її словами, у приміщенні тепло, є де переночувати. Також обіцяє, що переселенці не залишаться голодними. До корисної і важливої справи ведуча залучила десятки небайдужих людей. 

Відео дня

“У нас тепленько і м’якенько. Свіжий хліб, булочки, зрази з капустою, вареники. Прості жіночки передають переселенцям у притулки”, – написала на своїй сторінці Instagram Леся. 

Олександр Педан

Відомий шоумен теж повернувся до рідного міста, де навчався і провів тут частину життя. Наразі Олександр став на військовий облік і записався до лав територіальної оборони Хмельницького. Поки у резерві. Цим телеведучий сам поділився на своїй сторінці в Instagram. 

Відомо, що Олександр Педан разом з командою медійників об’єднались, аби воювати на інформаційному фронті. Каже, працюють з іноземними медіа, створюють відео для України та світу, пишуть і перекладають. Також ведуть боротьбу з російськими фейками. 

Телеведучий також навідує поранених захисників, які зараз проходять реабілітацію на Хмельниччині. “Намагались надихнути хлопців та дівчат, але вийшло навпаки. Вони зарядили мене ще більше! Усі як один сказали: “Зараз швиденько одужаємо, і назад до своїх - виганяти цю нечисть”, - написав відомий хмельничани. 

Сергій Присяжний (Мотор'Ролла)

Фронтмен займає активну життєву позицію і теж долучився до волонтерства. В першу чергу, допомагає і надихає творчістю. До прикладу, у центрі Хмельницького щоразу проводять безстрокові мистецькі акції на підтримку захисників України. До такого дійства долучається чимало музикантів і співаків, серед яких і Сергій Присяжний. Артист взяв участь у виступі на підтримку наших захисників, волонтерів і переселенців. Також Присяжний тішить прихильників і музичними новинами. 


“Готуємо на підтримку захисників України ремейк заголовної пісні першого альбому - «Забави Патріотів!!! На днях реліз!!”, - ділиться Сергій з аудиторією. 
Окрім цього, лідер “Мотор’Ролли” збирає кошти на потреби наших захисників. 

Марина Круть

Бандуристка та співачка Марина Круть першою долучилась до благодійної мистецької акції на Проскурівській. У центрі міста дівчина зібрала навколо себе десятки хмельничан. Для них виконала як власні пісні, так і відомі багатьом хіти інших виконавців. Таким чином Марина підтримує тих, хто захищає Україну від ворога, а також українців, які були змушені покинути власні домівки і опинились у нашому місті. 


Своїм співом і грою хмельничанка також неодноразово надихала й всіх, хто разом плете маскувальні сітки для наших військових. Одними з таких фото Марина поділилась у своєму Instagram.

Дядя Жора

“Головний дядя країни. Волонтер, допомагаю”. Так в описі на власній сторінці в Instagram зазначив шоумен. За словами хмельничанина, разом з командою йому теж вдалось організувати волонтерський рух. Закупляють і передають для фронту спорядження для воїнів, зокрема бронежилети. Також збирають необхідні ліки для госпіталів і відправляють буси з гуманітарною допомогою у міста, де точаться бої. 

“Дуже хочеться допомогти всім на скільки це можливо, тому зараз мій профіль працює як майданчик для допомоги - для ваших запитів і можливої допомоги”, - зазначив дядя Жора. 

Олександр Пономарьов

У соцмережах співака - переважно відео з фронту, меми, як от про славнозвісну Чорнобаївку, а також останні новини щодо війни з окупантом. Інформації про волонтерську діяльність ні в Instagram, ні у Фейсбуці артист не публікує. Щоправда, інколи може записати відеозвернення до підписників. 


"Українці вони як бджоли... Потроху, по краплині збирають свій мед. Нікому не загрожують. Роблять свою справу. Нікого не чіпають. Але якщо чіпають їх, вони піднімаються всі. І їм уже тоді все одно, якого ти розміру. Тримаємося! Я вірю в українську армію. Ми переможемо! Це наша земля! Слава Україні!", - сказав Пономарьов в одному з відео. 

Олег Плахотнюк

Відомий екс холостяк теж “включився” у волонтерство. На своїй сторінці публікує інформацію про збір допомоги для українських захисників. Також публікує чимало патріотичних роликів, дописів про підтримку Президента і своє ставлення до ситуації. Разом з командою пропонує у Хмельницькому прихисток для регбістів та їх сімей, які проживають у “гарячих” точках України. 

Майя Онищук

Хмельницька скрипалька не вперше береться за волонтерство. Наразі з початком війни у Хмельницькому розгорнули пункт збору допомоги. Він знаходиться в обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва. Разом з небайдужими хмельничанами там займаються збором, комплектацією і передачею допомоги для наших захисників. 
 

Читайте також:

Що пишуть про війну хмельницькі блогери: огляд соцмереж

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up