15 мільйонів на військові частини Хмельницького. Куди їх поділи? (ФОТО, ВІДЕО)

15 мільйонів на військові частини Хмельницького. Куди їх поділи? (ФОТО, ВІДЕО)
  • Найкраще виділені кошти освоює 8 полк спецпризначення.
  • На ремонтах вони економлять, адже роблять їх власноруч.
  • Частина грошей іде на берци, спіднє та туалети.

Країна у вирі воєнних дій, а це означає, що військові частини потребують посиленого фінансування. Як завше, із державного бюджету коштів не вистачає. Тому частину обов'язків по фінансуванню переклали на місцеві бюджети. З них виділяються кошти на продовольство, пальне, ремонти й інше. Все це назвали шефською допомогою. 

За 4 роки дії програми на потреби військових частин Хмельницького виділили 15,1 мільйона гривень. Зокрема в бюджеті на 2019 було закладено 1,5 мільйона гривень на стадіон прикордонної академії. На потреби інших частин в поточному році виділили понад 4 мільйони гривень. На що вони пішли показали журналістам. 

Апаратура для військового госпіталю

Спочатку ми завітали до військового госпіталю (військова частина А2339), що знаходиться в Раковому. За роки шефської допомоги тут зробили кілька ремонтів та закупили нову техніку. У 2019 році придбали ЛОР-апарат, аналогів якому немає у Хмельницькому. 

Відео дня

Допомогу військовому госпіталю поділили на два транші. За перший придбали Endo-відео обладнання для проведення ЛОР-операцій. За другий купили наркозно-дихальну апаратуру. Купував заклад все через систему Prozorro. Тому, за словами начальника госпіталю, вдалося зекономити. На ці кошти придбали інструменти для операцій.

Щороку, за словами начальника ЛОР-відділення Андрія Фурмана, там проводять понад 250 операцій, проліковують більше ніж 700 людей.

- Новий апарат дозволить робити складніші оперативні втручання. До прикладу, операції на навколоносових пазухах. Відтак спектр послуг відділення значно розшириться. 90% оперативних втручань будуть проводити саме на цій апаратурі, - зазначає медик.

Спецпризначенцям покращили умови проживання

Найкраще кошти міського бюджету, за словами очільника Хмельницького, освоює 8 полк спецпризначення. Переважно  місто виділяє їм гроші на покращення умов. Адже тут вони спартанські. Ремонти роблять власними силами, швидко та не гірше професійних будівельників. В цьому році новий вигляд отримала казарма, яка знаходиться в старому корпусі, що побудований ще 1820-х роках. Тут будуть займатися військовослужбовці. Ще одна казарма для спецпризначенців знаходиться в стадії ремонту. Там буде душова та пральня. Минулого року на потреби 8 полку виділили 800 тисяч гривень, в поточному ще 500. 

Начальник полку розповів, що до ремонту у приміщенні були голі пошарпані стіни. За кошти міської ради встановили нові вікна, двері, зробили санвузли та провели всі комунікації. 

Військкомат отримав амуніцію та засоби зв’язку

Окрема військова частина, яка входить у штат військового комісаріату, знаходиться в самому центрі міста. Неподалік кінотеатру Шевченка. Вона, вразі надзвичайних станів та екстрених ситуацій, забезпечує порядок у Хмельницькому. Має штат із понад 500 осіб. Постійно на місці дислокації перебуває більше сотні, інші прибувають за викликом. Саме для їх навчань в цьому році частина отримала теплий одяг та зимові берци. Військових також забезпечили сучасними засобами зв’язку. 

Частину коштів витратили на приміщення, в якому буде, так званий, ЦНАП тільки для військових і дотичних до них. Тут видаватимуть різноманітні довідки колишнім службовцям, їх родинам, ставитимуть на облік для отримання різного роду допомоги, оформлятимуть навіть субсидії. Загалом на  цю частину пішло 500 тисяч гривень із міського бюджету. 

За словами міського голови, з бюджету Хмельницького виділяють кошти усім частинам міста. Однак найбільше коштів витрачають на прикордонну академію, 8 полк спецпризначення, 19-у  ракетну бригаду та 140-й центр спеціальних операцій.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouT

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Шевченко

    Ше наголошують так, що роблять все власними силами...а то шо це роблять спецпризначенці, які повинні займатись бойовою підготовкою, а не будівництвом , то ніхто не пише. Пора вже зрозуміти і забути цю совкову систему використання людей не за призначенням.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up