4 правила користування кредитом (Новини компаній)

4 правила користування кредитом (Новини компаній)

У Хмельницькому працює більше ста відділень мікрофінансових організацій. Так, послуги МФО в місті користуються великою популярністю.

Кредит – в першу чергу інструмент. Як і будь-яким інструментом, їм потрібно користуватися з розумінням, інакше він може завдати неприємностей.

Тому перед тим, як оформити або кредит готівкою aбо кредит онлайн, рекомендуємо ознайомитися з порадами Finance.ua.

Правило 1. Ставитися до кредитів в МФО серйозно

Здається, якщо мікрофінансова організація – не банк, то і прострочені платежі в ній ніяк не зашкодять. Це омана.

Мікрофінансові організації в Україні видають кредити на підставі ліцензії від Національної комісії з державного регулювання фінансових ринків і послуг. Це означає, що і позичальник, і кредитор в таких організаціях захищені законом.

Якщо кредитор не буде дотримуватися правил, зазначених у договорі (наприклад, виплатить суму менше, ніж було зафіксовано, або нарахує більше відсотків), позичальник може захистити свої інтереси в суді.

Але за порушення графіка платежів, зазначеного в кредитному договорі, кредитор аналогічно може подати в суд. Як правило, такі позови розглядаються без присутності сторін, на користь заявника. Тому вам, окрім заборгованості і штрафів, доведеться сплатити ще й судовий збір.

Якщо порушити правило: можна сильно розчаруватися. Якщо кредитор обдурить вас, ви маєте себе захистити.

Правило 2. Спочатку читати договір, а тільки потім підписувати

Кредитні договори написані складно, з багатьма юридичними термінами. Читати їх важко і болісно довго, але якщо ви не хочете платити більше, ніж очікували – це варто зробити.

Відомі випадки, коли мікрофінансові організації прописували в договорах обов'язкове страхування платежу: в результаті позичальник сплачував за кредит +300 грн. Більше того, з юридичної точки зору в цьому випадку до МФО претензій бути не може: позичальник сам підписав такий договір.

Були моменти, коли МФО в договорі прописували додаткові умови акції: наприклад, що вони самі вирішують, кому давати знижку на кредит, хоча з реклами здається, що вона буде доступна кожному.

Тож слід уважно вивчати договір. Якщо там є незрозумілі або суперечливі моменти, краще відмовитися від кредитування в цій компанії і звернутися в іншу. Крім наземних відділень, в Хмельницькому працюють МФО, які надають онлайн-послуги по всій Україні.

Якщо порушити правило: ви можете заплатити за кредит більше, ніж планували. І це буде законно.

Правило 3. Вирахувати дату виплати боргу

Іноді останній день виплати боргу припадає на вихідний день. У такому випадку рекомендується виплачувати кредит заздалегідь: деякі банки не проводять транзакції по суботах або в неділю.

Якщо порушити правило: ви можете сплатити борг на вихідних, а сума надійде на рахунок компанії тільки в понеділок. Якщо крайня дата сплати боргу вказана в вихідний день, вам зарахується прострочення.

Правило 4. Дотримуватися допустимої боргового навантаження

Не рекомендується брати кредит, який перевищує 40-50% вашого щомісячного доходу. Особливо, якщо це кредит в мікрофінансової організації, який доведеться віддавати через місяць.

Якщо порушити правило: виплати по кредиту можуть стати непідйомними.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up