Аби повернути гроші з банку, хмельницькі вкладники чекали два місяці

Аби повернути гроші з банку, хмельницькі вкладники чекали два місяці
Вкладникам неплатоспроможних банків «Брокбізнесбанк» та «Банк Форум» на Хмельниччині виплатили вже 16 мільйонів гривень. Люди стоять у чергах за своїми «кровними». Але у «Укргазбанку», що видає гроші, кажуть, що грошей вистачить всім.

- У мене на рахунку в «Брокбізнесбанку» у Волочиську була зарплата. Не встиг у березні забрати останню. Аби повернути зароблені гроші, довелося чекати до 5 травня і їхати до Хмельницького о п’ятій ранку. Хоча і був перший у черзі, але гроші отримав тільки о десятій годині. У банку мені виплатили все, що було на рахунку, - каже вкладник Володимир Мазуренок із Волочиська.

Гроші повернуть, але не всім
З 3 березня у відділенні неплатоспроможного Публічного акціонерного товариства «Брокбізнесбанк» рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на три місяці запровадили тимчасову адміністрацію. Це ж саме зробили і у Публічному акціонерному товаристві «Банк Форум», але з 14 березня. Рішення про їхню неплатоспроможність виніс Нацбанку України.
У Хмельницькій області у 16,59 тисячі клієнтів «Брокбізнесбанку» та 1,979 тисячі клієнтів «Банку Форум» залишилися вклади на рахунках, але які не перевищують 200 тисяч гривень кожен. Зняти гроші з рахунків люди отримали змогу тільки з 23 квітня для вкладників «Брокбізнесбанку» та з 28 квітня для клієнтів «Банку Форум» за рахунок коштів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Банком-агентом, який займається виплатами грошей, визначили акціонерний банк «Укргазбанк».
- Виплата коштів вкладникам здійснюється за договорами, строк дії яких закінчився до 14 березня 2014 року включно для «Банку Форум» та до 3 березня для «Брокбізнесбанку», та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки). Виплати вкладникам здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку виведення неплатоспроможного банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень, - каже начальник відділення 85/22 акціонерного банку «Укргазбанк» Ілля Ігнат.
Якщо неплатоспроможним банкам знайдуть нового інвестора, то вклади, сума яких перевищує 200 тисяч гривень, людям поверне банк. Якщо банки ліквідують, то гроші повертатимуть за рахунок коштів, отриманих в результаті реалізації майна банку. Якщо вклади були у іноземній валюті, вкладники отримують еквівалент тої суми, яка була на момент, коли зайшла тимчасова адміністрація, у національній валюті.

Виплатять за місяць
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб вже перерахував банку всю суму грошей, які повинні отримати вкладники обох банків. Загалом по Україні станом на 5 травня вже виплачено 300 мільйонів гривень вкладникам неплатоспроможних банків «Брокбізнесбанк» та «Банк Форум».
- Для того щоб отримати гроші за вкладами, потрібно зателефонували на безкоштовну гарячу лінію контакт-центру «Укргазбанку» за номером 0-800-309-000. Там вас зареєструють і визначать день, коли потрібно прийти до відділення банку, і скажуть, яку суму ви повинні отримати, - каже Ілля Ігнат.
У Хмельницькій області є п’ять відділень «Укргазбанку». У місті вони знаходяться на Проскурівського підпілля, 16 та Свободи, 22. Туди потрібно прийти з паспортом та ідентифікаційним кодом.
- У відділенні банку потрібно заповнити заяву на отримання коштів та зробити копію паспорта та ідентифікаційного кода, а далі у касі отримати гроші. Вся процедура займає 15-20 хвилин в залежності від рахунку, оскільки для кожного рахунку є окрема виплата, - каже начальник.
Вкладникам «Брокбізнесбанку» гроші виплачуватимуть до 28 травня, а вкладникам «Банку Форум» - до 10 червня.

Біля відділень черги


Люди, які стоять у черзі біля відділення «Укргазбанку» на Свободи, 22, кажуть, що протягом години у банку обслуговують не більше п’яти осіб. Для того щоб бути у черзі серед перших, люди приходять під двері відділення о сьомій та восьмій годині ранку і записуються у чергу на листочку, хоча відділення відкривається о дев’ятій.
- Наразі у нас продовжений робочий день і ми виплачуємо гроші до 19:00. Оскільки люди приходять рано-вранці, то до третьої години ми обслуговуємо всіх вкладників. Загалом ми обслуговуємо близько сотні людей на день на кожному відділенні. Тому бажано приходити після обіду, - каже Ілля Ігнат.
За дев’ять днів виплат «Укргазбанк» обслужив 1,148 тисячі клієнтів Фонду гарантування вкладів громадян. Загальна сума, яка була виплачена станом на 5 травня, 16 593463,51 гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Вклади з банку Надра чекали до двох років. Сенсації в навіні нема.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up