Без черг та сварок: як скористатися послугами Пенсійного фонду онлайн

Без черг та сварок: як скористатися послугами Пенсійного фонду онлайн
  • Дізнатися про свій страховий стаж або подати заяву на призначення пенсії тепер можна не виходячи з дому.

  • Нові електронні сервіси Пенсійного фонду дозволяють перевірити, чи сплачує роботодавець страхові внески, записатися на прийом та замовити документи.

Отримати інформацію про страховий стаж, подати заяву про призначення пенсії або ж перевірити, чи платить роботодавець за вас страхові внески, — цими та іншими послугами тепер можна скористатися на сайті Пенсійного фонду України.

Як зареєструватися на порталі Пенсійного фонду

Для користування порталом електронних послуг потрібно мати електронний цифровий підпис або логін і пароль. Електронний цифровий підпис можна отримати у 18 акредитованих установах. Наприклад, у Міністерстві юстиції, Державній фіскальній службі або «ПриватБанку».

Відео дня

Логін та пароль можна отримати під час реєстрації на порталі. Перед цим потрібно написати заяву з паспортом та номером облікової картки платника податків. Документи потрібно подати до відділення Пенсійного фонду. Там видадуть реєстраційний код, який потрібно буде вказати під час реєстрації на сайті.

Якими послугами можна скористатися на сайті

Переглянути електронну пенсійну справу. Для отримувачів пенсії вказані її вид, розмір та складові. Також можна дізнатися страховий стаж. Інформація оновлюється кожного місяця.

Подати заяву на призначення пенсії. Результати розгляду звернення можна переглянути в електронному кабінеті.

Переглянути дані з реєстру застрахованих осіб. Там вказана інформація про заробітну плату, страховий стаж та відомості про сплачені роботодавцем страхові внески.

Подати запит на перерахунок пенсії. Для цього треба вказати закон та статтю, за якою потрібно зробити перерахунок. Результати обробки можна переглянути онлайн.

Також на порталі електронних послуг можна замовити паперові чи електронні документи, подати скаргу, записатися на прийом. На сайті вказані й інші послуги, які наразі недоступні, наприклад, заява про переведення з одного виду пенсій на інший. Дізнатися про всі послуги можна за посиланням.

— Ми зрозуміли й побачили, що до нас ідуть не лише пенсіонери, — говорить заступник голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко. — Ми переглянули наші пріоритети й визнали, що Пенсійний фонд України — це той орган, який насамперед надає послуги всім громадянам, які до нас звертаються, а не лише пенсіонерам. Не так давно ми обслуговували громадян виключно при кабінетній системі, виключно в установлені дні, виключно за місцем проживання. Вже сьогодні ця ситуація змінилася.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • валентина

    Хотелось бы попроситчтобы Пётр Алексеевич отменил крепостное право¡! Делоивот в чем, люди про платили три проплаты сразу, за место, за налог, в пенсионный, квартплату (в то время как сельские мандывошки забрали и у себя паи  в селах (землёй гектарами и майновые имуществом колхоза) и в городе забрали работу (могли себе любую купить) у городских, льготы на субсидию, право на рождение ребёнка (бо только работающим платилось на детей) , трудовой стаж ,( год на работе, три в декрете, а трудовая книжка на работе сохр, вот и 10 лет трудового стажа) , больничные за себя и на ребёнка  ( а оформившее предпринимателя до сих пор не имеют права на больничное) , оплачиваемые отпускные (а предпринимателям никто их отпускных недает т и не платит), комфортные климат контроль умовы работы ( за счёт государства), на детей родовые, после родовые, больничные на детей ( а у предпринимателя такого в помине не, какие больничные, вы что у крепостныхт) , квартиру после года работы в гос структурах, или в коммунальном хозяйстве( а предприниматель карячилсч , гнул спину, руки от тяжёлых ящиков вытянулись как у абезяны, в холод, мороз, в дощ  портит себе здоровье, чтобыикакойтот воши, гниде с селаа все все досталось ) Но кто  же нечестно, неправильно не должно так быть Отменить крепостное право!!!!!!! И етот трудовой стаж , проплоченый шесть раз в год, незащитался с 2002 года, даже не заносился в трудовую книжку, вот как так у всех в ьрудовой книжее есть печать, а у предпренимателч нет Сельская гнида могла себе стоять на бирже труда здесь в городе(даже биржу труда примяли под себя) , год работают, три стоят и получают денежку и субсидию, а предприниматель такого нельзя, он же крепостной, ему только платить за все и работать,И вот что  получается люди некоторые 10% от общих предпренимателей про платили за все, а им за год двенадцать дней трудового стажа защиталось?? Ну вот как так, купили например рошен конфеты и им сразу дали , а то про платили  шесть раз и недали ???Отменить крепостную зависимость, отменить рабство для одних и феодализм для других
  • валентина

    Вот например чтобы создать одно трудовое место, например школу, её нужно построить, обладать, потратить миллионы денег, платить за свет, воду, тепло и т д То есть одно трудовое место обходится в 12 млн в год, так или не так? А то люди сами себе его организовали , пока во власти крали ,, и ещё платили за все , а стажа с ,2002 года нет, только т не сколько дней и больничных им работающим даже на детей 100% больничные оплачиваются, а предпринимателям нет, при таких вредных для здоровья умовах работы им должно защитыватся стаж как на севере год за три , что все про платили и нет не стажа ни записи в трудовой книжке Отменить Пётр Алексеевич ещё и крепостную зависимость, оброк крепостной
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up