Будівництво найдорожчого та найбільшого прапора в області розпочали: що вже зробили (ФОТО, ВІДЕО)

Будівництво найдорожчого та найбільшого прапора в області розпочали: що вже зробили (ФОТО, ВІДЕО)
  • Прапор з флагштоком розташують у дендропарку “Поділля”.

  • Там буде висіти прапор на висоті 50 метрів, встановлять лавки й смітники.

  • Журналістка ВСІМ дізналася про те, що вже зробили і коли мають завершити.

Місце для флагштока знаходиться за 10-15 метрів від Меморіалу Вічної Слави. Висота жердини буде 50 метрів. Для порівняння, бронзові фігури воїнів - 7 метрів, а титановий обеліск - 30 метрів. 

До найвищого прапора будуть вести дві алеї. Одну вже зробили повністю. До іншої підготували ґрунт. Далі потрібно засипати щебінь та викласти бруківкою. 

Для 7-тонної конструкції вже забили залізобетонні палі. Сьогодні, 29 червня, та завтра їх розбиватимуть. На момент візиту журналістки на місці працювали чотири будівельники.

Відео дня

- Будемо заливати фундамент під самий флагшток. Сваї збивають, бо на них фундамент має стояти. Його треба розбити, арматуру дістати, щоб зав’язати сітку фундаменту. Ще сьогодні будуть розбивати, може завтра, якщо не встигнуть хлопці. А завтра вже будуть в’язати сітку. А до кінця тижня, я думаю, будуть вже заливати фундамент, - розповів виконроб Андрій.

До Дня Незалежності планують закінчити повністю всі роботи. Виконроб каже, наразі встигають. Затримки можуть бути лише черед дощі. 

Кілька опитаних хмельничан віком 20-25 років кажуть, що загалом встановлення прапора - це хороша ініціатива, але не за мільйони гривень. 

Людей пенсійного віку, які за таке встановлення наша журналістка не знайшла. Усі невдоволені сумою пенсії, кажуть, краще б за ці гроші її підняли.

- Не мають де гроші викинути. Краще б дали пенсіонерам добавки. Бо я 53 роки проробила і маю 3,5 тисячі. Бо тут (ще цей Меморіал Вічної Слави встановлений - прим. авт.), то тут його не треба (прапора - прим. авт.), - говорить пенсіонерка.

- Це не погано, як інфраструктурна споруда, але краще ці 5 мільйонів витратити на, наприклад на Інститутській немає досі ліхтарів, які освічують вночі. Тяжко там гуляти, через буйні компанії та страшнувато. То краще б витратили на це чи якусь бруківку в центрі нормально зробити. (Прапор - добре - прим. авт.) але не за 5 мільйонів, - каже 22-річний чоловік. 

Нагадаємо, у квітні депутати Хмельницької обласної ради підтримали виділення майже 5 мільйонів гривень на встановлення найбільшого в області Державного прапора України. 

Як свідчать дані  сайту "Держзакупівлі.Онлайн", очікувана вартість встановлення  флагштоку складає 4,5 млн грн. 

Висота флагштоку - 50 метрів. 

Розмір прапора - 10 на 15 метрів. 

Біля флагштока встановлять 24 лавки та смітники. Також підрядник повинен висіяти газонну траву та висадити кущі. До об’єкта підведуть зовнішнє освітлення. У травні ДП "Хмельницька обласна служба єдиного замовника" оголосило тендер з будівництва флагштоку прапора. Його переможцем стало ПП "Вектор-М". Його остаточна пропозиція - 4 523 876,72 грн. 

За даними з YouControl, ця компанія зареєстрована у Хмельницькому в січні 2002. Керівник "Вектор-М" Куриляк Віктор Михайлович. Основний вид діяльності ПП - будівництво житлових і нежитлових будівель.

Встановлювати прапори у кожній області - вимога Офісу президента України. Однак розмір та суму фінансування кожен регіон має визначати самостійно. У Рівному оцінили у 3 мільйони гривень, а в Кропивницькому - у 5 мільйонів. Тим часом у Миколаєві розгорівся скандал - встановлення прапора та реконструкцію скверу оцінили у 27 мільйонів гривень.







 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Наталія Драчук

    Це чергове відмивання грошей! Хворі діти потребують допомоги, але до них нікому немає діла, на жаль…
  • Гаевский Александр

    На телевышке подвесить было-бы круче и дешевле
  • Тетяна Мельничук

    Бабусі неотримують пільгові на комуналку всі гроші в міський бюджет одні меценати
  • Виктор Мельник

    Великий прапор це добре!
    Слава Україні!!!

keyboard_arrow_up