Чиновник, патрульний і прокурор. Дізналися, хто з хмельничан накопичує криптовалюту

Чиновник, патрульний і прокурор. Дізналися, хто з хмельничан накопичує криптовалюту
Фото ілюстративне
  • Експерти називають криптовалюту грошима майбутнього.
  • Журналістка vsim.ua дізналася, хто з хмельничан накопичує “віртуальні мільйони”.
  • Серед них є місцеві депутати, правоохоронці та освітяни.

У світі нараховується близько тисячі криптовалют. Та найпопулярнішою і найдорожчою із них є біткойн. Станом на сьогодні, 11 серпня, за даними Мінфіну, 1 біткойн коштує 1 241 140 гривень. 

Криптовалюту біткойн розробив ще у 2009 році японець Сатоші Накамото. Сам він називав валюту монетарною системою, яка створена як “нові гроші для цифрової епохи”. Отримують її за допомогою складних комп’ютерних математичних обчислень. 

Видобуток біткойнів називається “майнінг”. Він відбувається за допомогою спеціального комп’ютерного обладнання. Також для цього потрібна спеціальна програма, яка дозволяє обрати, що ви будете “майнити” і де. Це все треба налаштовувати і вивчати тематику. Для цього існують спеціальні форуми. Про це повідомляє Радіо Свобода. 

Відео дня

Загалом криптовалюту можна вигідно продати, купити чи навіть розрахуватися нею. Зокрема, в Києві є заклади харчування, де можна заплатити, скажімо, біткойнами. Хоч і в Хмельницькому поки не вдаються до таких способів розрахунку, та є містяни, які накопичують цей вид активів. Серед них як відомі чиновники чи депутати, так і правоохоронці або освітяни. Детальніше читайте далі.

Українські економісти кажуть, що криптовалюта - гроші майбутнього. Попри це, офіційним платіжним засобом в Україні її досі не визнали. У червні цього року першою країною, яка оголосила біткойн офіційною валютою, стала Сальвадор. Тож будь-який бізнес в цій країні відтепер зобов'язаний приймати біткойни, як оплату за товари чи послуги. За винятком ситуацій, коли він не матиме технологій, необхідних для виконання транзакцій. Разом із цим, більшість центробанків світу вже заговорили про можливість створення власних криптовалют. Про це пише ВВС.

Деякі хмельничани теж стали прихильниками криптовалюти. Вони накопичують біткойни і вносять відомості про свої заощадження до декларацій. Журналістка vsim.ua промоніторила документи із внесеними даними про доходи й нерухомість мешканців області за 2020 рік. Таким чином, склала рейтинг із 10 осіб, які мають запаси біткойнів. Деякі з них сягають кілька мільйонів гривень. 

Викладач прикордонної академії, патрульний і чиновник з міськради

Нет описания.

Виконуючий обов’язки начальника управління архітектури, містобудування та земельних ресурсів міськради Максим Дружинін накопичив 10 300 криптовалют. Серед них різні одиниці, яких є 14. Дата набуття права власності - 10 грудня 2020 року. На той момент загальна вартість його заощаджень становила 276 550 гривень. 

Депутат Хмельницької районної ради Олександр Кізляр теж є власником криптовалюти. Він має 70 біткойнів, які придбав ще у 2012 році. Також має віртуальні гроші Etherium, загальною кількістю 600. Цей вид валюти купив у 2015 році. 

У гривнях ціна цифрової валюти станом на сьогодні значно відрізняється від тієї, що була понад 5 років тому. Наприклад, 70 біткойнів Олександра Кізляра нині складають десятки мільйонів гривень. 

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Владислав Зайко придбав біткойни минулого року. За кількістю має їх 0,00210. На дату набуття власності їхня вартість складала 3 219 гривень. 

Депутат Хмельницької районної ради Сергій Вавринчук серед заощаджень має біткойни. Купив їх у 2018. Їхня кількість складає 4,2. А за вартістю на момент набуття власності вони становили 1,22 мільйона гривень. 

Прокурор Максим Шулаєв із Шепетівської місцевої прокуратури накопичив криптовалюту Thether. За кількістю - 200. Придбав минулого року. У гривнях їхня сума складала 5 600 гривень. 

Старший викладач прикордонної академії у Хмельницькому Олександр Зайцев теж прихильник криптовалюти. У нього на рахунку - 1 350 Thether. Придбав їх минулого року. Тоді ціна складала 38 тисяч гривень. 

Начальник цеху ДП “Новатор” Олег Марценюк має 0,3 біткойна. Власність розділяє разом із дружиною. Придбав цифрові гроші у 2018 році. На той час їх оцінили в 67 770 гривень. 

Нет описания.

Голова Теофіпольської селищної ради Михайло Тененев минулого року придбав 9 біткойнів. Їхня загальна вартість склала 7 408 924 гривень. 

Його дружина, Лілія Тененева, яка є депутатом Теофіпольської селищної ради, теж накопичує криптовалюту. Вона має 1 біткойн, придбаний у 2020 році. Тоді його ціна склала 823 214 гривень. 

Поліцейський УПП в Хмельницькій області Олександр Павлишин зібрав 3 види криптовалюти. Серед них - 3 Litecoin,  5 Dash і Stellar, якої є 1 тисяча. Все придбав у 2020 році. Загальна їхня вартість на той момент становила 5 тисяч гривень. 

Друзі, а ви накопичуєте криптовалюту чи ні?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач85

    Не можеш побороти корупцію - очоль її. Незрозуміле призначення Владислава Зайка в Держекоінспекцію. Він сам по вуха в корупції і договорняках. Криптовалюту хлопець купив, сміх тай годі... То з Тягнибоком, то з Яценюком, а тепер з ЗЕ командою. Хто наступний прийде до влади він з ними.
  • Діма Сокол

    Цікаво
  • Eugen Bay

    Не того Сан Санича фотка у вас

keyboard_arrow_up