Чому в Хмельницькому досі не відкрили туристичний інфоцентр

Чому в Хмельницькому досі не відкрили туристичний інфоцентр
  • У березні 2021 року низка ЗМІ анонсували відкриття туристичного інфоцентру в Хмельницькому.

  • Датою відкриття називали 31 травня. Однак його двері досі зачинені.

  • Чому? - дізнавалася журналістка ВСІМ Юлія Подлюк.

Проєкт “Туристично-інформаційний центр” вартістю майже 10 мільйонів гривень почали реалізовувати у 2020 році. За ці кошти мали збудувати стаціонарний інфоцентр, встановити 13 сенсорних кіосків, запустит сайт і мобільний додаток, а ще розробити туристичні маршрути містом та виготовити сувенірну продукцію.

Наразі вже збудували приміщення центру на вулиці Проскурівській, 40 поблизу кінотеатру Шевченка. Відкрити планували 31 травня. Та його двері досі зачинені.

Відео дня

Чому відкриття не відбулося, розповіла Леся Герасимчук, директор “Агенції розвитку міста”. Вона пояснила, що основною причиною зволікань були кадрові питання.

За її словами, приміщення самого центру вже готове і зовні, і всередині. Але потрібно владнати юридичні питання. Зробити це має право лише керівник. 

Окрім приміщення, готові й сенсорні кіоски. Вони чекають на встановлення та підключення до електромережі та Інтернету. Для цього потрібно укласти договори з постачальниками цих послуг. Зробити це, знову ж таки, може лише керівник.

Як повідомили в Управлінні культури і туризму Хмельницької міської ради новопризначеним директором комунального підприємства “Туристично-інформаційний центр” став Герасимчук Віктор Іванович. Підозру на родинні зв'язки з директоркою “Агенції розвитку міста” прокоментувала сама Леся Герасимчук.

Новопризначений директор посаду отримав за результатами конкурсу. Відомо, що до цього він займався підприємницькою діяльністю. У 2020 році Віктор  Герасимчук задекларував автомобіль марки Renault Laguna 2006 року випуску вартістю 100 тисяч гривень та 31 886 грн доходів.

Щодо дати відкриття туристичного інфоцентру, то в Управлінні культури і туризму запевнили, що воно відбудеться вже у цьому році.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галина Крыжова

    я навіть не знаю, з чого сміятися (чи то плакати) більше: з того, що ця будка, виявляється, ЗБУДОВАНИЙ СТАЦІОНАРНИЙ інфоцентр, чи з того,  що директор вже призначений і вступив у повноваження, але ще мають зареєструвати підприємство (то директором ЧОГО він призначений?!), чи з того, що на реєстрацію п-ва потрібно місяць (ахах), чи з того, що абсолютно випадково директор виявився однофамільцем. це ж просто треш!

    Ґном Віктор reply Галина Крыжова

    Відкрили не відкрили...Головне чи кошти використали.Ця собачка будка коштує мільйони.

    Наталья Воротченко reply Галина Крыжова

    ГалинЦя будка псуе всю площу перед кинотеатром...хто

    таке
    миг придумати? Сами для себе живут и сами для себе будують та призначають.....Крыжова

keyboard_arrow_up