Де й за скільки поселитися студентам у Хмельницькому: огляд цін

Де й за скільки поселитися студентам у Хмельницькому: огляд цін
  • Кінець серпня - час, коли студенти з інших районів і областей перебувають в пошуках житла. 
  • Обирають із гуртожитків і квартир.
  • Де й за скільки можна поселитися студентам, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Студентство - час, що вважається найкращим у житті юнаків і дівчат. Часто майбутні студенти обирають вищі навчальні заклади в інших областях чи районах. Так, коли ЗНО вже позаду й вступні документи подані, майбутні студенти з нетерпінням чекають на результати. Із дня на день моніторять рейтинги та кожного разу завмирають при їхньому перегляді. В результаті - тішаться вступом і новому статусу - “студент”. 

А от наступним кроком у самостійне життя є вибір житла. Кожен вищий навчальний заклад пропонує розміститися в гуртожитку. Для цього варто написати заяву, зразок якої розміщений на сайті кожного ВНЗ. Після внесення до списку поселених, слід здійснити проплату. Кожен “виш” має свої вимоги до цього. Пропонують розрахуватися відразу за 10 місяців або ж робити це поступово. Однак життя в кімнаті з кількома студентами, черги до туалету й душу до вподоби не всім. Саме тому є можливість орендувати квартиру неподалік “універу”. 

Ми дізналися вартість проживання в гуртожитках і ціни на оренду квартир в мікрорайонах, що поблизу університетів. Для огляду обрали Хмельницький національний університет, Хмельницьку гуманітарно-педагогічну академію та Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут. Відповідно розглянули житло в Південно-Західному, Гречанах і центрі міста. Де і скільки коштує проживання, читайте на нашому сайті. 

Відео дня

Скільки коштує жити в гуртожитку

Безумовно, студентство асоціюється в багатьох із життям в гуртожитку. Адже цілодобове оточення однолітків створює атмосферу безтурботності. Здається, що таким чином навчання минає легко й навіть весело. До того ж, вартість проживання в гуртожитку зазвичай є меншою за оренду квартири. 

Ми дізналися ціни на проживання в гуртожитках від трьох ВНЗ. Для цього зателефонували до приймальних комісій і уточнили актуальність вказаних цін на сайтах. Вартість проживання в кожному виявилася різна. При цьому найдорожче мешкати в гуртожитку Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. А найдешевше житло надає Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія. Гортайте та детальніше знайомтеся з цінами. Вартість вказана за місяць проживання. 

Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія

463,65 грн.

Хмельницький національний університет

520 грн.

Хмельницький кооперативний торговельно-економічний інститут

570 грн.

Оренда квартир і кімнат поблизу університетів: ціни 

Життя в гуртожитку припадає до душі далеко не всім. Комусь можуть заважати сусіди, комусь - ймовірні таргани, а комусь і зовсім зле серед безупинного студентського ритму. У такому випадку обирають винаймати квартиру. Варіанти поблизу навчальних закладів є найпопулярнішими.

Щоб дізнатися вартість оренди, ми обрали 1- й 2-кімнатні квартири в трьох мікрорайонах поблизу ВНЗ. Йдеться про Південно-Західний, Гречани та центр. Скористалися сайтом dom.ria. 

Південно-Західний мікрорайон підійде студентам ХНУ. Квартир із однією кімнатою тут є 12. Їхня вартість коливається від 2 800 до 6 тисяч за місяць проживання. 

Квартир із двома кімнатами для оренди є 15. Ціна від 2 800 до 9 тисяч.

Менший вибір квартир у мікрорайоні Гречани. Ця частина міста підійде для студентів Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Із 1-кімнатних тут розміщено 4 оголошень. Ціна від 2 до 3 500 тисяч. 

Оголошень із здачею в оренду 2-кімнатних квартир є всього 3. Вартість коливається від 3 до 7 тисяч.

Згідно з оголошеннями, найбільше квартир пропонують орендувати в центрі міста. Тож для студентів Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту вибір чималий. Підійдуть квартири тут і для тих, хто навчається в педагогічній академії.

Наприклад, обрати 1-кімнатну квартиру можна із 24 варіантів. Ціна від 2 600 до 9 тисяч за місяць. 

Не менший вибір і серед 2-кімнатних квартир.Таких оголошень є 49. Вартість коливається від 4 до 13 тисяч.

Окрім оренди цілої квартири, в Хмельницькому можна винаймати кімнату. Ми скористалися сайтом olx, щоб дізнатися скільки коштує дана послуга. 

В мікрорайоні Південно-Західний наразі кімнат під здачу немає. Натомість в Гречанах знайдено 5 таких оголошень. Ціна - від 1 200 до 1 800 гривень. 

Орендувати одну кімнату можна й в районі центру. Обрати можна із 6 оголошень. Вартість коливається від 900 до 2 тисяч гривень.

Друзі, а яке помешкання для студентського життя обрали б ви? Пишіть в коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Оля Жулкевська

    Ціна і гуртожитку більша
  • Олег

    Польза есть одна что можна поехать по программе work and travel  германию до 35лет это только дал универ отбились деньги за 3 года оплаты
  • Олег

    Бідні батьки, потратяться- потратяться, а далі - дуля

    Анонім reply Олег

    То нехай тратяться ще на хабарі за посаду.

    Max Forosov reply Анонім

    Как только хабар отработает (вернет себе в виде зарплаты) так его с посады и попросят, а на его место возьмут другого за хабар. Так что нет смысла эти хабари давать, долго на такой работе все равно не задержится.

    Карслон reply Max Forosov

    Ужас, як шкода батьків
  • Анонім

    Даремно втрачені роки. Клубніка вас не мине.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up