День міста у Хмельницькому: скільки витрачали у різні роки (ІНФОГРАФІКА)

День міста у Хмельницькому: скільки витрачали у різні роки (ІНФОГРАФІКА)
  • Щороку на святкування Дня міста витрачають сотні тисяч гривень.

  • Який рік виявився “найдорожчим”, а коли бюджетні кошти вдалося зекономити - дивіться в інфографіці.

25 та 26 вересня Хмельницький святкуватиме День міста. Щороку його проводять з традиційним ярмарком на Прибузькій, урочистою ходою Проскурівською, виставками виробів народних майстрів та концертами.

Також впродовж останніх років хмельничан дивували 100-метровою ковбасою, безкоштовним проїздом у тролейбусах, тисячами небесних ліхтариків та французьким хором. Витрати на все це вимірювали сотнями тисяч гривень.

Найбільші суми з міського бюджету витрачали на гонорари співакам та музикантам. За останні 11 років хмельничан вітали Лісапетний батальйон, Піккардійська терція, ONUKA, The Hardkiss, Alyosha, Друга Ріка та інші. 

Відео дня

Найменше на святкування Дня міста витратили у 2014 році - 156 тисяч гривень. Більшість традиційних заходів не проводили у зв'язку з початком російсько-української війни. Тоді не було ходи Проскурівською та гала-концерту. Натомість волонтери збирали кошти для бійців.

У 2020 році на святкування Дня міста витратили понад 535 тисяч гривень. Через пандемію не проводили більшість масових заходів. До того ж, частину розваг скасували у зв'язку з катастрофою військового літака під Чугуєвом. Хмельничани все ж змогли побачити відкриття фотозони “ЩодняХмельницький” поблизу кінотеатру Шевченка та “подорожувати” вулицями міста за допомогою “Машини часу”.

Найбільше за останні 11 років планують витратити цьогоріч - 1,4 мільйона гривень. На цю суму організують концерт українських зірок, конкурс краси домашніх кішок, фаєршоу, флешмоб, виставки та багато іншого.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віталій Українець

    Ганебний велопробіг треба відмінити!
    Це смердить совком!

    ЧитачЧитачів reply Віталій Українець

    Правильно. Краще побільше наливайок та шашличників на стометрівці розмістити.

keyboard_arrow_up