Дітям переселенців виплачуватимуть по 3 тисячі гривень

Дітям переселенців виплачуватимуть по 3 тисячі гривень
  • Дітям внутрішньо переміщених осіб надаватимуть грошову допомогу.
  • Щоправда, не всім, а тим, хто переїхав без батьків.
  • Подати заяви на отримання допомоги можна до 15 травня.

В умовах воєнних дій малолітніх дітей можуть евакуювати без батьків. В Міністерстві соціальної політики кажуть, що причини для цього бувають різні. Хтось втратив зв’язок зі своїми батьками, комусь не дозволив переїхати стан здоров’я чи службові обов’язки. В таких випадках дітей до 14 років можна перевезти в безпечне місце з родичами чи знайомими.

В Уряді вирішили надавати щомісячну допомогу для внутрішньо переміщених дітей. Сума виплат складатиме 3000 гривень. Надаватимуть її тим, хто переїхав без батьків, з родичами чи знайомими, а також людям, які тимчасово прихистили в себе дітей, що залишились без батьків. 

Щоб отримати виплати необхідно подати заяву від імені дитини до 15 травня. Зробити це можуть дорослі, яких батьки або опікуни дитини письмово уповноважили її супроводжувати. А також всі, хто тимчасово прийняв у свою родину дитину, яка залишилась без рідних. 

Відео дня

Для цього необхідно мати документи, що підтверджують родинні зв’язки, письмову заяву батьків чи опікунів, завірену органом опіки та піклування або ж копію наказу служби у справах дітей про тимчасове влаштування.
Допомогу будуть виплачувати на банківський рахунок або карту ЄПідтримки.

Також в Уряді продовжуватимуть виплати переселенцям з АР Крим, які раніше переміщувалися з 2014 року та раніше вже отримували допомогу. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up