До 10 мільйонів: як виглядають найдорожчі квартири, які продають у Хмельницькому

До 10 мільйонів: як виглядають найдорожчі квартири, які продають у Хмельницькому
  • Дворівневі, з окремих входом і площею майже 200 «квадратів».
  • Такі квартири продають у Хмельницькому, а ціни на деякі сягають 10 мільйонів гривень. 
  • Як виглядає найдорожче житло і чи є попит? Проаналізували оголошення і поспілкувались з експертом.

Ринок нерухомості продовжує працювати навіть в умовах війни. Люди купують і продають, або ж вкладають гроші у будівництво власного житла. 

У Хмельницькому пропонують на вибір сотні варіантів нерухомості. Нагадаємо, раніше ми вже розповідали про найдешевші будинки, які продають в області та в межах Хмельницького. Посилання можете знайти наприкінці цього матеріалу. 

Цього разу розповімо про найдорожчі квартири, які продають у Хмельницькому. 

Відео дня

Журналістка vsim.ua проаналізувала такі оголошення на сайті Dom.Ria. Відібрала помешкання готове для проживання із найбільшою вартістю. 

Елітні житлові комплекси, дизайнерські ремонти з трьома санвузлами та навіть окремим входом. Площа таких «маєтків» сягає подекуди 200 квадратних метрів. А ціна стартує орієнтовно від 7,5 мільйона гривень.

Отож, як виглядають найдорожчі квартири? А також яка ситуація з ринком нерухомості у Хмельницькому і що прогнозують? Дізнавайтесь далі. 

Озерна, Панаса Мирного

Ціна: 270 000 доларів (~ 10 408 500 грн)

Простору квартиру з меблями і технікою продають на вулиці Панаса Мирного. Будинок зведений у 2018 році. 

В квартирі є чотири кімнати, загальна площа – 146 квадратних метрів. Це кухня-вітальня, три спальні, два санвузли та гардеробна. 

«Квартира для людей, які люблять простір та комфорт», - йдеться в оголошенні. 

Зазначають, що в помешканні є абсолютно все. Меблі виготовлені на замовлення. З побутової техніки є холодильник, пральна машинка, посудомийна машина, мікрохвильовка, телевізори, кондиціонери. Техніка вмонтована.  

У вартість також входять комірки і два паркомісця. 

Центр, Соборна

Ціна: 250 000 доларів (~ 9 637 500 грн)

Ця чотирикімнатна квартира має трішки меншу площу, ніж попередня – 120 «квадратів».

Новобудова знаходиться у центрі, поруч із майданом Незалежності. 

Квартира продається з усіма меблями і технікою. Є індивідуальне опалення. Покупців запевняють про свіжий ремонт.

Дубове, вулиця Петлюри

Ціна: 230 000 доларів (~ 8 866 500 грн)

Квартира-таунхаус – так нерухомість описують в оголошенні. 

Знаходиться вона у новобудові на вулиці Симона Петлюри. Будинок зведений у 2016 році.  Загальна площа помешкання – 190 квадратних метрів. 

Зазначають, що квартира повністю готова до проживання. Є вхідна зона, три санвузли, вітальня, кухня площею 12 «квадратів», спальня з двома гардеробними і дитяча. Є навіть окремий двір.

«Рекупераційна система кондиціонування, ідеальне планування приміщень, оздоблення стін», – йдеться в описі об’єкта нерухомості. 

Центр, Подільська

Ціна: 215 000 доларів (~ 8 288 250 грн )

«Вишукана, розкішна, з дизайнерським ремонтом». Так цю трикімнатну квартиру описують самі продавці. Будинок цього житлового комплексу був зданий у 2017-му. Знаходиться на Подільській, 70. 

Загальна площа квартири – 145 квадратних метрів.

Покупців запевняють, що ремонт виконаний професійно із високоякісних матеріалів. Дорогі меблі, техніка та елементи декору входять у вартість.  

Заріччя, Верхня Берегова

Ціна: 210 000 доларів (~ 8 095 500 грн)

Серед найдорожчих пропозицій у Хмельницькому є і ця трикімнатна квартира. Розташування близьке до центру міста. 

Вказано, що це двоповерховий будинок, зведений у 2016 році. Загальна площа помешкання – 214 квадратних метрів, житлова має 98 квадратних метрів. 

«У квартирі частково залишаються меблі, зроблено дизайнерський ремонт, є гардеробна. Індивідуальне опалення», – йдеться в оголошення.

Двір закритий, територія під охороною. 

Дубове, Козацька

Ціна: 201 000 доларів (~ 7 748 550 грн)

У п’ятиповерхівці на Козацькій продають дворівневу квартиру індивідуальним плануванням. Будинок збудований у 2016 році. 

В квартирі є шість кімнат, загальна площа житла –  200 квадратних метрів. 

Як йдеться в оголошенні, всі кімнати окремі, є гардероб та кладова, три санвузли. Зовнішнє освітлення по периметру. Квартира продають із вмонтованими меблями. 

Двір закритий, є місця для паркування. 

«Попит не буде падати»

Вікторія Катеринчук, фахівець з нерухомості:

За словами Вікторії Катеринчук, попит на ринку нерухомості у Хмельницькому може тільки зростати, але ніяк не падати або ж триматиметься на стабільному рівні. На яке житло є попит і які ціни?

– Люди в більшості купують житло з ремонтом і по різному бюджету. Великий попит під «єОселю», а також житлові сертифікати. 

Дорогі квартири зараз також продаються, але звичайно, попит на них менший. Ще помітила, що зараз люди активніше цікавляться більшими квадратними метрами на квартири. Хоча раніше були актуальні однокімнатні. Зараз вони теж в пріоритеті, але не настільки. 

Стосовно будинків, то вже двоповерхових і по 300 квадратних метрів мало хто хоче. Більшість людей шукають невеличкий будинок 120-150 м² з пару соток землі. Перевага йде на будинки чи котеджі. Щодо цінової тенденції, то падати, думаю, точно не будуть. Хіба можливо, вторинний ринок ( панельні будинки, «хрущовки»). Новобудови, а особливо здані будинки, звичайно дорожчі. Наприклад 1к квартира в центрі без ремонту – 40 000-50 000 $, 3к – +-70 000$. Двокімнатна або трьокімнатна у новобудові з ремонтом в центрі – 100 000-140 000$. Загалом середня ціна без ремонту не в центрі 26-27 000 грн за м², – каже Вікторія Катеринчук. 

Який прогноз?

Фахівці зазначають, що український ринок має значні перспективи після війни. Адже нерухомість є найпопулярнішою сферою для інвестицій, особливо в довгострокових перспективах. Вже зараз, попри високі ризики під час військових дій, об’єкти в Україні продовжують купувати.

Аналітики очікують стрімке зростання цін в післявоєнний період, підвищення рівню інвестицій на відбудову держави. Крім того, важливим фактором стане вступ України до Європейського Союзу, - про такий прогноз йдеться на blog.youcontrol.

Мовляв, ринок демонструватиме більшу конкурентну спроможність, що буде зумовлено високими показниками попиту в комплексі з обмеженою пропозицією, частково через тих клієнтів, що придбали нерухомість за мінімальними цінами під час воєнних дій.

Йдеться також про те, що у післявоєнний період можлива стабілізація цін за рахунок стабілізації економіки та повернення переселенців. 

«Після повного закінчення військових дій, та стабілізації національної економіки, відбуватиметься поступове відновлення активності покупців, особливо в житловій сфері. Зростатиме попит на житло в регіонах півдня та сходу, при цьому ВПО, що проживають в західних регіонах можуть вирішити придбати житло на поточних місцях проживання», - йдеться в дослідженні. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Такі можуть позволити воєнний час працівники військомату та ВЛК суді та ....
  • Tereshenko

    Безвкусные мрачные ремонты...
  • МузичнаХунта

    Так нада. Сім'я велика)

    Ю reply МузичнаХунта

    Та справа не у сімʼї. За 270 котедж(будинок) цілком реально й не на всратом гетто
  • Ю

    270 к за кв. на Озерній? жесть. нахуа?

keyboard_arrow_up