Готовий бізнес у Хмельницькому. Що і за скільки продають та як на ньому “не прогоріти”

Готовий бізнес у Хмельницькому. Що і за скільки продають та як на ньому “не прогоріти”
  • Кав’ярня, салон краси, бізнес-центр або хостел.
  • У Хмельницькому є десятки пропозицій для ведення вже готового бізнесу.
  • Ціни коливаються від 3 500 до 2 000 000 доларів.
  • Що і за скільки продають та як не “прогоріти”, придбавши об’єкт?
  • Зібрали варіанти готового бізнесу у Хмельницькому та поради від експертів.

Розпочати вести свій бізнес не так вже й просто. Однієї ідеї для його створення замало.  Реалізація проєкту потребує вдалого місця, бренду, реклами та інших речей, без яких не обійтися. Саме тому деякі схиляються до того, щоб купити вже готовий бізнес. За такого сценарію економлять зусилля та чаc для “розкрутки” всього з нуля. Щоправда, при купівлі готового місця для заробітку теж є “підводні камені”. Про це розказали експерти, думки яких зможете дізнатися в кінці матеріалу. 

У Хмельницькому є понад 20 об’єктів, які підходять для реалізації бізнесу. Тобто ті, що мають свій бренд, обладнане приміщення, стратегію, базу клієнтів чи працівників. Власники продають їх, пропонуючи потенційному покупцеві продовжити їхню справу. 

Всі пропозиції оприлюднені на сайті dom.ria. У відповідному розділі є 27 проєктів. Серед них є однакові, які продають різні рієлтори. Або ті варіанти, що пропонують для продажу в новобудовах, здача яких досі не відбулася. Саме тому такі пропозиції не бралися до уваги під час створення підбірки.

Відео дня

В центрі Хмельницького продають бізнес-центр за 2 мільйони доларів

Чого лише не пропонують придбати в Хмельницькому. Найпопулярнішими є об’єкти, що створені для продуктових магазинів. Такі пропонують в Південно-Західному мікрорайоні та на Виставці. Кілька варіантів салонів краси є в центрі Хмельницького. Також в асортименті готового бізнесу - кав’ярні, стоматкабінети, хостел, комплекс для відпочинку,  бізнес-центр та інше. Серед усіх пропозицій - декілька приміщень із готовим ремонтом, які підійдуть для будь-якої діяльності. Власники пропонують облаштувати там бутік, салон краси, кафе чи щось на кшталт цього. 

Ціни на готовий бізнес у Хмельницькому коливаються від 3 500 до 2 000 000 доларів. При цьому найдешевшим варіантом є магазин флористичного напрямку, що на Кам’янецькій, неподалік ТРЦ “Квартал”. 

Площа об’єкту становить 35 квадратних метрів. Ціна - 3 500 доларів. 

Найдорожчою пропозицією є продаж бізнес-центру на Героїв Майдану, неподалік міськрайонного суду. Це п’ятиповерхова будівля загальною площею 5 754 квадратних метри. В оголошенні зазначено: один поверх повністю відремонтований. Всі інші - в задовільному стані. Також в описі написано, що частина приміщень бізнес-центру здана в оренду. За цей об’єкт власник хоче 2 мільйони доларів. 

Ознайомитися зі всіма варіантами готового бізнесу в Хмельницькому можете в інфографіці. В ній всі пропозиції посортовані за мікрорайонами. У них зазначена адреса, площа та ціна. Натиснувши на назву, можна перейти на сайт dom.ria, ознайомитися із детальним описом і світлинами. Перемикайте слайд за допомогою стрілки, що праворуч.

Який готовий бізнес продають у Хмельницькому і які ціни автор: Олександра Клименко

На що звернути увагу перед покупкою готового бізнесу

Купуючи готовий бізнес, слід бути особливо обачними. Про це кажуть фахівці. Тож для мінімізації зменшення ризиків необхідно знати, на що звертати особливу увагу. Журналістка звернулася до кількох експертів, які наголосили на аспектах, що відіграють вагому роль в такій справі.

Зокрема, адвокат Ярослав Сербін розповів, що перед покупкою треба дізнатися реальну причину продажу. Він додає, що іноді прохання продавця поспішити з укладенням угоди - це зайва причина замислитися, чи варто здійснювати покупку. За його словами, необхідно запитати у власника про документацію, що підтверджує прибуток. А саме - рахунки, звітність, базу клієнтів, бухгалтерію та інше. 

Репутація, клієнти, персонал та конкуренти - адвокат радить перевірити відгуки тих, хто незадоволений роботою закладу. Також він рекомендує звернути увагу на розташування об’єкту, що продають. 

Окрім вище перерахованого, варто прорахувати всі витрати. Експерт каже: необхідно перевірити, наскільки вартість бізнесу та наявні активи відповідають запропонованій ціні продажу. 

Ще один пункт перед покупкою готового бізнесу - вивчення всіх аспектів роботи з контрагентами. А саме - перевірити, чи є заборгованості перед постачальниками чи орендодавцем. 

Покупцям без юридичної освіти Ярослав Сербін радить перед здійсненням покупки звернутися до юриста. Мовляв, фахівець зможе провести юридичний аудит бізнесу. До нього входить: перевірка продавця, майна та його обтяжень, укладених договорів, наявність судових спорів та відкритих виконавчих проваджень, особливості системи оподаткування, переоформлення майна та переукладення договорів.

Директор Центру медіааналітики «Cyber Media Track» Анастасія Кондрико розповіла і про іншу деталь, про яку не можна забувати при купівлі. А саме - моніторинг медіа та соцмереж. За її словами, саме це може допомогти створити повне уявлення про сильні й слабкі сторони бізнесу. 

Читайте також: Найбагатші компанії Хмельницького: рейтинг за виторгом (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Freer

    Ми помилились в зелі. Послухайте Комаровського і Гордона

keyboard_arrow_up