Гранти на 4000 євро від європейських партнерів: на яких умовах українські підприємці зможуть отримати гроші (новини компаній)

Гранти на 4000 євро від європейських партнерів: на яких умовах українські підприємці зможуть отримати гроші (новини компаній)

Приватбанк у партнерстві з EU4Business запустив програму грантів для мікробізнесу 8 серпня 2023 року Приватбанк, найбільший державний банк України, у партнерстві з EU4Business і фінансовою підтримкою Європейського Союзу та уряду Німеччини у розмірі 3 млн євро, запустив програму мікрогрантів для бізнесу.

Приватбанк у партнерстві з EU4Business запустив програму грантів для мікробізнесу

8 серпня 2023 року Приватбанк, найбільший державний банк України, у партнерстві з EU4Business і фінансовою підтримкою Європейського Союзу та уряду Німеччини у розмірі 3 млн євро, запустив програму мікрогрантів для бізнесу.

У рамках ініціативи підприємці та підприємиці зможуть отримати грант у розмірі до 4000 євро у гривневому еквіваленті для реалізації заходів з відновлення своєї господарської діяльності.

Гроші, отримані через ці мікрогранти, можуть бути використані для різних цілей:

  • придбання обладнання;
  • закупівлю ресурсів та матеріалів;
  • виплату заробітної плати;
  • покриття орендної плати та інші господарські потреби.

«Мікрогранти від EU4Business покликані підтримати мікробізнес на тих територіях, що зазнали найбільших руйнувань у ході бойових дій та окупації» — зазначає Євген Заіграєв, член правління Приватбанку.

Хто може взяти участь у програмі?

Долучитися до цієї ініціативи матимуть право мікропідприємства, які відповідають наступним умовам:

  • Ті підприємства, що нараховують не більше 9 співробітників та мають річний прибуток не більше ніж 2 мільйони євро.
  • Фірми, що здійснюють діяльність в галузях, зазначених у переліку видів економічної діяльності програми мікрогрантів, починаючи з 1 лютого 2021 року чи раніше.
  • Організації, які мають позитивну кредитну історію.
  • Мікропідприємства, що не мають невиплачених податкових або кредитних зобов'язань перед українським бюджетом.
  • Фірми, які не отримували міжнародну технічну допомогу, починаючи з 1 лютого 2022 року.

Як долучитися до програми?

Щоб взяти участь у програмі, клієнтам та клієнткам треба подати заявку на сайті Дія та обрати Приватбанк як банка-партнера. У анкеті необхідно вказати чіткі дані підприємства про фінансові показники до початку повномасштабного вторгнення росії та після. Також треба обрати напрями, які підлягатимуть під грантове фінансування (напрями не можуть бути змінені).

Переможці кожної з конкурсних категорій визначатимуться за рейтингом на підставі таких критеріїв:

  • ступінь збитків через війну;
  • потенціал для відбудови;
  • якість заходів з відновлення діяльності підприємства.

Гроші можна буде отримати через головні банки-партнери: Ощадбанк, Приватбанк та Банк Львів.

Ця програма є важливою ініціативою для підтримки українського малого та середнього бізнесу, який постраждав від війни. Бо допомога йшла далеко не всім і багато хто обирав варіант оформлення кредитів на сайті Minfin https://minfin.com.ua/ua/credits/online/. Проте зараз можна спробувати отримати крутий грант.

keyboard_arrow_up