Гроші - хмельничанам: міська рада дасть 1 мільйон на ідеї для розвитку міста

Гроші - хмельничанам: міська рада дасть 1 мільйон на ідеї для розвитку міста
Фото з архіву редакції. Втілення проекту у СЗОШ №8
  • До 2 квітня у міській раді приймали проекти від хмельничан. Мешканці подали 37 ідей. 
  • Частину з них зможуть реалізувати через програму "Громадські ініціативи". Цьогоріч у бюджеті на це заклали 1 мільйон гривень. 
  • Що пропонували хмельничани, дізнавалися журналісти vsim.ua. 

Гроші на ідеї. Вже втретє міська рада виділяє кошти на "Громадські ініціативи". Цього року на ідеї готові дати 1 мільйон гривень. До 2 квітня хмельничани мали подати свої проекти на розгляд. Конкурсна комісія отримала 37 ідей. 7 з них відхилили за невідповідність. Вартість кожного проекту мала не перевищувати 100 тисяч гривень.

Решта проектів пройшли перший відбірковий етап. 17 ідей конкурсна комісія відправила на доопрацювання. В управлінні економіки кажуть, найбільше проектів хмельничани подали з освіти, культури, ЖКГ та соцзахисту. Оприлюднять їх лише після остаточного засідання конкурсної комісії, де визначать переможців.

Які напрями пропонували?  

  • «Територія твого міста» –  будівництво та ремонт доріг, тротуарів, прибудинкових територій, благоустрій та оновлення зелених зон, встановлення «вуличних меблів», організацію безпеки на дорогах.
  • «Арт-простір Хмельницького» – створення муралів, арт-двориків, просвітницьких та культурних проектів, реконструкції закладів культури та просвітництва.
  • «Спортивний Хмельницький»– створення об’єктів інфраструктури молодіжного спорту.
  • «Сучасна освіта» – створення альтернативної, практичної, «особливої» системи освіти.
  • «ІТ-Хмельницький» – розробка інформаційних продуктів, комп’ютерних програм, створення веб-об’єктів та сайтів, «інтелектуального бізнес-середовища».
  • «Здорові мешканці» – якісні медичні послуги.
  • «Місто-підприємець» – підтримка підприємництва, залучення грантової допомоги на впровадження інноваційних підходів та технологій, розвиток ІТ-технологій, проведення наукових ярмарок.
  • «Відповідальне місто» – популяризація Плану дій сталого енергетичного розвитку міста, реалізацію соціальних проектів спільно з громадськими організаціями та бізнесом.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pavel Kondrashov

    Видно у симчишина и его команды совсем с умом туго.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up