“Хмельницькгаз Збут” повернув споживачам 32,21 мільйонів гривень переплат

“Хмельницькгаз Збут” повернув споживачам 32,21 мільйонів гривень переплат
Фото ілюстративне. Колаж Економіка 24

Це більше 54% коштів, які мешканці області помилково сплатили за газ через зміну постачальника. 

На початку червня мешканцям області повернули 32,21 мільйонів гривень переплат та сум, які були помилково сплачені за природний газ після зміни постачальника. Про це інформують у “Хмельницькгаз Збуті”. 

Кошти від постачальника отримали вже понад 30 тисяч побутових споживачів. Але повернення зайво витрачених грошей ще триває. Їх виплачують постійно у порядку черги. Лише у квітні-травні виплати склали більш ніж 4,65 мільйонів гривень. 

В “Хмельницькгаз збуті” додають, що на оперативність виплат грошей споживачам впливає низка факторів.

Відео дня

— Насамперед, йдеться про такий болісний крок як значне скорочення персоналу, до якого призвело переведення усіх наших побутових споживачів на постачальника «останньої надії» рік тому. З населенням тепер працюють тільки 3 менеджери замість 31 до вимушеного скорочення, — пояснюють газівники. 

Ці менеджери приймають і обробляють документи на повернення коштів. 

— Водночас пенсіонерам часто доводиться допомагати заповнювати заяви та перевіряти баланс, а бухгалтер повинен вручну вводити, окремо для кожної людини, IBAN-номери карткових рахунків, які складаються майже з 30 символів. Та попри це, наразі ми повернули 54,65% переплат для понад 30 тисяч жителів регіону, а нових заяв вже надходить значно менше, — зауважують у “Хмельницькгаз Збуті”.

Також, за словами газівників, є чимало випадків, коли у документах споживачів, що надіслані поштою, трапляються помилки. Вони потребують додаткових уточнень, телефонних консультацій та долучення відсутніх документів, а це призводить до збільшення витрат часу працівників компанії на їх обробку.

Деколи жителі Хмельниччини продовжують звертатися до газівників навіть тоді, коли переплата вже виплачена, адже не отримали відповідних sms- або Viber-повідомлень від банків. Самостійно перевірити, чи кошти зараховані на картки, можна у мобільних застосунках та на сайтах банків або у їхніх відділеннях.

Додамо, що на початок червня майже 40 тисяч жителів області досі боргують компанії 84,47 мільйонів гривень за блакитне паливо, спожите до травня минулого року. Цей факт теж уповільнює виплати.

Нагадаємо, що у “Хмельницькгаз Збуті” змінили графік роботи. Відтепер прийом населення здійснюється щочетверга з 8.00 до 12.00.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (95)
  • Галина Жук

    Сьогодні одинадцять місяців як нема нашої Валентини
  • Павло Волинець

    А як з'явились борги споживачів, хтось перевіряє? Вчасно не передані показники лічильників призводили до нарахувань за спожитий газ, як  без лічильника, по нормі на людину, хоча реально спожитого газу було набагато менше. Це все не враховувалось, ніякі заяви про перерахунок не розглядались. Хіба справедливо оплачувати ці фіктивні борги?
  • Ніна Змієвська

    Ні
  • Людмила Козловська

    Так

keyboard_arrow_up