Хмельницький бере понад 10-мільйонний кредит у євро: на що підуть гроші

Хмельницький бере понад 10-мільйонний кредит у євро: на що підуть гроші
Фото зі сторінки Хмельницької міської ради
  • За кредиті кошти мерія планує придбати нові тролейбуси, відремонтувати депо, побудувати автомийку. І це ще не весь перелік запланованого.

Погодження умов кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проєкту «Модернізація громадського тролейбусного транспорту у м. Хмельницький» було одним з основних питань позачергової сесії міської ради, що відбулася 19 квітня.

«Розмір кредиту становить 10 млн 600 тис. євро на 13 років з пільговим періодом 3 роки, - зазначає міський голова Олександр Симчишин. -  Також передбачено гранти у розмірі 4 млн 450 тис. євро - безповоротні кошти від європейського союзу та грант у розмірі 340 тис. євро на розробку плану сталої мобільності територіальної громади, який визначить подальші зміни в усій транспортній інфраструктурі на найближчі роки».

Отримання грантів та кредиту від ЄБРР та гранту з ЄС дозволить придбати понад 40 тролейбусів, капітально відремонтувати тролейбусне депо та побудувати автоматичну мийку на комунальному підприємстві, встановити освітлення на частині зупинок громади, зауважують у мерії.

Відео дня

Ухваливши рішення, депутати уповноважили міського голову на підписання грантових та кредитної угоди. Відбутися підписання має найближчої п’ятниці.

«Після підписання відповідних договорів плануємо оголошувати тендера, - додає Симчишин. -  До кінця року очікуємо партію нових тролейбусів для КП «Електротранс». Загалом, до кінця 2024-го маємо отримати мінімум 42 - максимум 46 нових тролейбусів, що дасть можливість повністю оновити весь рухомий склад».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей Слипченко

    Тролейбуси Богдан від пана Порошенка після трох років виглядают жахливо! Львівські набагато краще.
  • Віталій Українець

    Нові тролейбуси Богдан жахливо не зручні!

keyboard_arrow_up