Індексація пенсій-2022: кому підвищать виплати і на скільки

Індексація пенсій-2022: кому підвищать виплати і на скільки
  • Із 1 березня уряд проіндексує пенсії.
  • Дізнавайтесь, для кого зростуть виплати.

Із 1 березня в Україні підвищать пенсії і деякі соцвиплати. Пенсіонерам повідомили про підвищення виплат у кілька етапів. У середньому пенсії збільшаться на 500 гривень. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає interfax-Україна. 

"Цього року ми проіндексуємо своєчасно. Індексація відбудеться на 14%. У середньому пенсії збільшаться на 500 гривень. Відповідно, майже 5 мільонів 900 тисяч тих, хто отримує страхові пенсії, призначені до 2019 року, отримають доплати в середньому по 500 гривень", - заявив Шмигаль.

Як повідомляли у Мінсоцполітики, індексація (підвищення) пенсій та соціальних виплат, в першу чергу, буде проведена серед найбільш вразливих верств населення. Зокрема, йдеться про працюючих пенсіонерів. Перший етап підвищення планується з 1 березня. 

Відео дня

Для яких категорій проіндексують пенсії на 14%:

  • військоволужбовці — середній розмір підвищення 700 грн;
  • страхові пенсії, які були призначені до 2019 року — не менше 100 грн, а в середньому зросте на 500 грн;
  • мінімальна пенсія по інвалідності внаслідок аварії на ЧАЕС та інші пенсії, які були призначені ліквідаторам трагедії на ЧАЕС — пенсія в середньому зросте на 400 грн.

Для тих, хто не підпадає під індексацію:

Тим категоріям пенсіонерів, чия пенсія не потрапила під індексацію в березні 2022 року, в Мінсоцполітики пропонують почати доплачувати 135 гривень в місяць. Також мінімальна пенсія непрацюючим пенсіонерам без повного страхового стажу повинна зрости до 2100 грн. А мінімальна пенсія по інвалідності, якщо пенсіонер має повний страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків) повинна підвищитися до 2300 грн. Про це передає ТСН.ua.

Також у Мінсоцполітики планують збільшити допомогу:

  • на дитину для багатодітних сімей буде 2100 гривень (зараз 1700 гривень);
  • соціальна допомога інвалідам з дитинства, а також дітям-інвалідам становитиме 2100 гривень (зараз 1934 гривні).

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • [email protected]

    Третий год подряд не индексируете пенсии песионерам с 2019 г.Пенсии просто превратились в  пыль.Когда три года не индексировать пенсии пенсионерам с 2017г., объясняли это тем, что они уходили с коэффициентом 1,35. Пенсионеры с 2019г.  уходили с коефициентом 1. Тогда чем же объясните, что вы нас добиваете, при этом инфляция  зашкаливает?
  • Читач62

    А пенсії 2019-2021 років не страхові?  Мали б совість. Чого маніпулюєте людьми, як скотиною.
    Тому дам, сему дам а тому дуля з маком. По якому принципу, доки це буде. А ті що пішли в 2019 році не люди, вже так 2 роки індексації не давали. Раніше такого не було. Скотиняки!!! Подавіться!!! Щоб ви стільки мали.

keyboard_arrow_up