Інвестиції з-за кордону хмельницькому аеропорту «не світять», гроші шукатиме область

Інвестиції з-за кордону хмельницькому аеропорту «не світять», гроші шукатиме область
Регулярних рейсів аеропорт не бачив вже кілька років. Фото прес-служби Хмельницької облради
Відправлення внутрішніх і міжнародних рейсів, а також транзит – таким бачить майбутнє аеропорту влада. Але для цього потрібні гроші.

Загальна кошторисна вартість програми відновлення роботи комунального підприємства «Аеропорт Хмельницький», затверджена у березні 2013 року, становить 41,6 мільйона гривень. Це сума, потрібна на виведення підприємства з кризи, тобто розрахунок з боргами по зарплаті, сплата податків; ремонт злітно-посадкової смуги; навчання персоналу; отримання сертифікату з авіабезпеки; відновлення інфраструктури.

З бюджету області планували виділити 4,511 мільйона, інше – гроші інвесторів. Однак поки що бажаючих не знайшлося.

Тимчасова комісія облради оглядає злітно-посадкову смугу. Фото прес-служби Хмельницької облради

Відео дня

Наразі ситуацію навколо комунального підприємства обласної ради «Аеропорт Хмельницький» вивчає тимчасова комісія, повідомляє прес-служба Хмельницької облради.

- Обласна рада стовідсотково зацікавлена у збереженні аеропорту, ми й надалі продовжуємо вести перемовини із потенційними інвесторами, - зазначив заступник голови облради Ігор Хитрук, якого цитує прес-служба. – Втім, розуміємо, що у зв’язку з напруженою ситуацією в країні розраховувати на іноземний капітал в даний час не доводиться. Тому розвиток аеропорту зараз безпосередньо залежить від асигнувань обласного бюджету.

Довідка: Аеропорт розташовано на відстані 7 км на південний захід від м. Хмельницький. Загальна площа земельної ділянки, на якій розміщений аеропорт, – 127,63 га, у тому числі летовище – 13,2 гектара. Аеропорт має можливість обслуговувати не менше 4 – 6 міжнародних рейсів на добу.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Россиянин

    Аэропорт. Когда-то даже летал из него. И даже было два аэропорта в Хмельницком. Мечтать конечно не вредно, что оттуда, где летают самолеты, посыпется манна небесная, прийдут инвестиции. Хмельницкий во многом деградировал с советских времен. Не только аэропорт развалился. Доживают свое латаные-перелатаные дороги. Тролейбусы когда-нибудь развалятся. Хмельницкий становится деревней. Многоэтажные дома после частичного утепления и самовольных пристроек превратились в подобие трущеб. Заводы умерли. Везде какие-то рынки. Какой аэропорт, какие инвестиции? Вы скажете, что я злорадствую. Нет. Перестаньте воевать друг с другом. Выйдите опять на свои майданы против войны. Нужно остановить это. НЕТ ВОЙНЕ.
  • Anonymous

    Наши замы и сами головы, типа хитрука, не поднялись выше своего "бемби" или "денди". Поднять Хмельницкий аэропорт, это не мелочь по карманам тырить. А Хмельницкому аэропорт очень нужен.
  • Anonymous

    Віктор, в сучасному світі і для норлаьно функціонуючої держави аеропорт потрібен завжди. Як мінімум для доставки товарів (а це гроші), як максимум для Хмельничан і навколишніх міст для туристичних цілей: Тернопіль, Вінниця, Чернівці, Рівне і так далі. Можливо Молдова. Важко щось запропонувати, коли не знаєш хто є потенційними інвесторами, з якими вже велися розмови. Треба бачити бізнес план, на якій основі ведуться розмови з інвесторами. Треба провести маркетинговий аналіз, дослідити ринок і провести маркетингову компанію. Для цього можливо потрібно найняти спеціалізовану компанію, яка цим займається... Мені здається що розмови з інвесторами ведуться тільки на уявленнях "ось так можна заробити", а потрібні надійні факти.
  • Anonymous

    Че дельное? Кому нужен этот аэропорт?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:09 Загинуло семеро воїнів з Хмельниччини. Наймолодшому було 21 17:04 На заводі у місті-супутнику ХАЕС готові платити 32 тисячі гривень 16:13 З якими хворобами не мобілізують до армії. Оновлений перелік 15:25 У Хмельницькому відбудеться свято гаївок: де та коли Від читача 18:27 АРТЕРІАЛЬНА ГІПЕРТЕНЗІЯ. Чим небезпечна? Що потрібно знати? 14:39 Горіло сміттєзвалище. Три пожежі загасили цієї доби рятувальники на Хмельниччині 13:53 У Хмельницькому відключатимуть газ наступного тижня: адреси 13:06 На Хмельниччині у лісі та на полі знайшли артснаряди 12:21 Хмельничани можуть задати питання заступнику Симчишина: як звернутись 11:31 У Хмельницькому чоловік впав з висоти на будівництві багатоповерхівки 10:41 Закон про мобілізацію: що зміниться для жителів Хмельниччини 09:55 Погодинних відключень сьогодні, 18 травня, на Хмельниччині не буде, – обленерго 09:13 У Хмельницькому відкрили виставку, присвячену полеглим за Україну білорусам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up