Касові апарати стануть обов’язковими: де їх можна замовити та за скільки (Новини компаній)

Касові апарати стануть обов’язковими: де їх можна замовити та за скільки (Новини компаній)
  • Наступного місяця підприємці платитимуть за неправильно виданий чек штраф, що складатиме щонайменше 100% вартості товару.

  • Розповідаємо, як уникнути штрафу та зробити ведення бізнесу зручнішим.

Фізичні особи — підприємці з річним оборотом понад мільйон гривень зобов’язані використовувати при обслуговуванні клієнтів касовий апарат, який точніше називається реєстратором розрахункових операцій. Проте це стосується лише підприємців 2 та 3 груп. Якщо оборот підприємця 2 або 3 групи після 1 січня перевищить мільйон гривень, він буде зобов’язаний зареєструвати касовий апарат.

Крім того, з нового року РРО будуть зобов’язані використовувати всі ФОП, які працюють у сфері інтернет-комерції, закладів громадського харчування та готелів. Від 1 квітня РРО повинні будуть використовувати всі ФОП 2 та 3 груп незалежно від обороту та сфери діяльності.

Від 1 січня ФОП, які не видаватимуть чеки або видаватимуть їх з порушеннями, отримуватимуть штраф у розмірі 100% вартості чека. Якщо порушення повторюватимуться, то штрафуватимуть вже на 150%. Передбачені штрафи й за інші порушення. Від 170 до 510 гривень зросте штраф за неподання до податкової звітності пов’язаної з РРО.

5100 гривень складатиме штраф у разі продажу підакцизного товару без попереднього програмування РРО. До підакцизного товару належить, зокрема, алкоголь, тютюн, паливо та спирт. Така ж сама сума штрафу передбачена за втручання і внесення змін в роботу програмного забезпечення цифрового РРО.

Як пише «ЛігаЗакон», розрахунковим документом може бути касовий, товарний або розрахунковий чек, розрахункова квитанція, проїзний квиток або інший документ, який засвідчує факт продажу або повернення товару чи надання послуги. Реєстратор розрахункових операцій може бути окремим пристроєм або програмою. Відповідно, розрахунковий документ може бути друкованим або електронним.

Ще одна законодавча новація передбачає «кешбек». Йдеться про те, що клієнт може поскаржитися на відсутність чека або чек, виданий з порушенням. Якщо податківці з’ясують, що порушення дійсно було, скаржнику перерахують 100% суми чеку. Але тільки якщо ця сума складає 850 та більше гривень. При цьому «кешбек» клієнту виплатять коштом штрафу, стягнутого з продавця товару або надавача послуг. У разі видачі чеку з порушенням потрібно буде заплатити штраф — 100% вартості товару при першому порушенні та 150% при всіх наступних.

Найкращий спосіб уникнути штрафу — дотриматися вимог законодавства та встановити реєстратор розрахункових операцій, якщо його ще немає. Пропозицій на ринку касових апаратів чимало, проте не кожний із них вирізняється зручністю у використанні та функціоналом.

До таких належить «Смарт-каса», встановлення та обслуговування якої пропонує сервісний центр «Ноутел». «Смарт-каса» включає функціонал відразу трьох апаратів — платіжного терміналу, касового апарату та фіскального апарату. Про кожну з цих функцій докладніше:

«Смарт-каса» не потребує спеціальних каналів зв’язку, адже при роботі використовує підключення до мережі Інтернет. Це може бути Wi-Fi, LAN або мобільний Інтернет (3G або 4G). Дисплей приладу є сенсорним, а інтерфейс простим та зрозумілим. «Смарт-каса» також дозволяє сканувати штрих-коди або QR.

Функціонал «Смарт-каси» дозволяє приймати платежі через NFC, ApplePay, GooglePay, картки з чіпом та магнітною стрічкою. Пристрій працює з платіжними системами Mastercard, Visa, Prostir та American Express. «Смарт-касу» визнано кращим офлайн-сервісом прийому платежів для малого та середнього бізнесу за версією PSM Awards 2019.

Програмне забезпечення «Смарт-каси» дозволяє імпортувати та експортувати базу товарів в Excel. Також передбачена сумісність з програмою «1С». Крім того, є можливість створенням програм лояльності для клієнтів та застосування миттєвих знижок.

Сервісний центр «Ноутел» пропонує «Смарт-каси» за ціною 13 800 гривень. Ця сума включає власне апарат та його налаштування. «Смарт-каса» є вигідним рішенням для підприємців, адже включає функціонал кількох приладів. Прилад є компактним та не займає багато місця. Фахівці сервісного центру «Ноутел» також допоможуть, якщо потрібна буде додаткова допомога з налаштування та сервісним обслуговуванням. Абонентської плати за використання та обслуговування приладу немає.

Ознайомитися з роботою та протестувати «Смарт-касу» можна звернувшись за телефоном 068 19 34 208 (понеділок — субота від 09:00 до 18:00).

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up