Кава, морозиво та шаурма: де розмістять нові МАФи у парку Чекмана

Кава, морозиво та шаурма: де розмістять нові МАФи у парку Чекмана
  • Аби розмістити свій МАФ у парку Чекмана, потрібно виграти конкурс.

  • Вартість одного місця під тимчасову споруду стартує від 1819 гривень на місяць.

У листопаді минулого року в міськраді вирішили позбутися торгових МАФів у парку Чекмана. На сайті міськради повідомили, що знесенню підлягають 13 об’єктів, а саме:

  • Відео дня
    /li>

Як йшлося у повідомленні, власники мають демонтувати споруди самостійно до 15 листопада, а інакше за це візьмуться комунальники. Пізніше, 10 січня 2020 року, в парку Чекмана комунальники таки демонтували частину МАФів, а саме п’ять. Про це йшлося у сюжеті телеканалу «Місто». Підприємці при цьому скаржилися, що про демонтаж кіосків їх не попередили. Начальник комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» Олександр Боднарчук сказав, що в парку Чекмана немає МАФів, окрім тих 13, які підлягають демонтажу. Надалі мають бути демонтовані ще сім тимчасових споруд, а ще одну власник прибрав самостійно.

Начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок розповів у сюжеті, чому взялися демонтувати МАФи. За його словами, 1 листопада у підприємців закінчилися договори оренди. Всіх їх за місяць до того попередили, що споруди потрібно прибрати. Також Василь Новачок сказав, що будуть розроблені та затверджені нові правила встановлення МАФів у парках Хмельницького. Крім того, право встановлювати кіоски підприємці будуть виборювати на конкурсі. У ньому зможуть взяти участь зокрема й ті, чиї МАФи звідти забрали раніше.

26 березня цього року затвердили нові правила розміщення тимчасових споруд у парку Чекмана. Таке рішення прийняли на засіданні виконкому. У правилах йдеться про те, що право на розміщення МАФу «розігрується» на електронних торгах через систему «Prozorro. Sale». Аби мати змогу встановити свій МАФ, підприємець має запропонувати найвищу ціну за оренду.

Стаціонарні тимчасові споруди можна розмістити у парку на термін до п’яти років, пересувні — на три сезони. Кожен із сезонів триває від 1 квітня до 1 листопада. Окремі вимоги встановили для процедури розміщення МАФу. Зокрема, під час встановлення не повинні пошкоджувати зелені насадження. Крім того, підключатися до комунікацій підприємці повинні власним коштом. Біля кожного МАФу має бути розміщена урна для сміття.

У правилах розміщення також вказані умови, за яких підприємця не допускають до конкурсу. Одна із них — МАФ підприємця був раніше демонтований. Ще однією умовою для розміщення тимчасової споруди є її зовнішній вигляд. Він має відповідати затвердженому стандарту.

Зараз на платформі «Prozorro. Sale» є п’ять лотів на право встановлення МАФів у парку Чекмана. Дані про них переглядайте у таблиці. Місця розташування МАФів можна переглянути на картах після таблиці.

Площа, кв. м.

Стартова вартість оренди, ₴/міс.

Товари для продажу

Розташування на карті

Посилання на лот

9

1819,1

морозиво, попкорн, кондитерські вироби, гарячі напої

4

посилання

18

3638,21

кондитерські вироби, гарячі напої

8, 9

посилання

9

1819,1

морозиво, попкорн, кондитерські вироби, гарячі напої

11

посилання

9

1819,1

кондитерські вироби, гарячі напої

16

посилання

9

1819,1

страви швидкого харчування (шаурма, сендвічі, чебуреки, бургери), гарячі напої

23

посилання

Читайте також: Хмельмен, Кармелюк і компанія: в парку Чекмана встановили дерев’яні фігури

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергій Стопчак

    Реально це не дорого , щось потрібно  віддати і в державу .

    Перехожий reply Сергій Стопчак

    Не дорого. Але скільки треба підмахнути, щоб там МАФ поставити?
  • Перехожий

    Ну все - з парку зроблять базар-вокзал. Не дурно Хмельницький асоціюється з містом-ринком.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up