Купити холодильник: де дешевше і як обрати найкращий (новини компаній)

  • Серед сотні пропозицій легко розгубитися й часто важко обрати саме ту техніку, яка буде служити довго, економити електроенергію, зберігати та охолоджувати ваші продукти. Далі - декілька основних порад для хмельничан.

Купити холодильник - така потреба виникала або ж виникне чи не в кожного. Як тільки вона з’являється, чи не перший крок, це запит в Google. У відповідь пошуковик пропонує вам безліч варіантів. Але як обрати той, який вам підійде найкраще? На які параметри звертати увагу?

Основні параметри: тип і спосіб встановлення, розташування морозильної камери, об’єм, клас енергоспоживання, тип компресора та керування.

Отже, перш ніж купити холодильник, оберемо його. За типом він може бути стандартний. Це той. який складається із двох частин: холодильної та морозильної камер. Перша може зберігати ваші продукти свіжими декілька днів, інша - місяцями. 

Інший тип - це окремі холодильні або морозильні камери. Вони, як правило, менші за розмірами і дешевші.

За типом встановлення холодильники можуть бути такими, які встановлюються окремо практично без прив’язки до меблів, та вбудовані. Такі ховають у шафу чи під стільницю. Такі типи мають ззовні декоративні панелі, які позитивно впливають на тепло- та шумоізоляцію. Але вони будуть дорожчими, від звичайних.

Розташування морозильної камери - знизу або зверху. В першому випадку вони будуть більш об’ємними і мають окремі ящики. Такі типи підійдуть для зберігання немалої кількості заготовок з овочів, фруктів, риби та м’яса.

Коли морозилка розташована зверху, то вона менша за об’ємом і немає окремих ящиків. Розмістити великої кількості заготовок тут буде проблемно. Натомість більшою за розміром є холодильна камера.

Ще один вид за розташуванням камер - двостулкові. Це коли з одного боку розташована холодильна камера, а з іншого морозилка. Такі холодильники вважаються досить економічними та здатні вмістити чимало продуктів. Але вони більші за об’ємні та, відповідно. дорожчі.

При розрахунку об’єму холодильника зважте, що в середньому на одну людину потрібно розмістити продуктів щонайменше на 60 літрів простору. Тобто для сім’ї 2-4 особи оптимальним буде холодильник на 250-300 літрів. При цьому в більшості третина йтиме на морозилку. Такого варіанту не вистачить. якщо ви плануєте морозити кілограми заготовок. Тоді краще обрати більшу морозилку серед тих, що розташовані внизу. 

За класом енергоспоживання холодильники діляться від A+++ до G. Економічнішими вважаються ті, які позначені тією літерою, яка ближча до початку алфавіту і має більше “+”.

Дізнатися про клас можна за допомогою спеціальної наліпки, яка обов’язково має бути на холодильнику. Найбільш економні - “А+++”. Якщо позначка “С” і нижче - то готуйтеся до того, що електроенергії такий прилад споживатиме немало.

Ну а на клас енергозберігання найбільше впливають об’єм холодильника, наявність систем типу No Frost та температура, на якій зможуть працювати камери, частота відкривання дверей та завантаження камер.

Тип компресора найперше впливає на гучність роботи холодильника. Менш шумними будуть інверторні. Вони працюють постійно, підтримуючи необхідну температуру. Вони є менш енергозатратними і працюють більш тривалий термін. Але, якщо не буде постійних перепадів напруги. Такі компресори до цього досить чутливі.

Дешевшими, але більш гучними в роботі, будуть лінійні компресори. Вони вмикаються періодично і так підтримують необхідну температуру. Такі типи компресорів часто використовують для технології No Frost.

No Frost - ця технологія присутня в багатьох холодильниках. У них на стінках приладу немає конденсату й не намерзає лід. Технологія може працювати на весь холодильник. або окремо на морозилку.

А холодильна камера тоді працює на автоматичній системі. Тоді на задній стінці холодильника збирається волога, яка спочатку замерзає, а потім тане й стікає через спеціальний отвір донизу.

Недоліками системи No Frost є те, що вона споживає більше електроенергії, працює більш голосно, а через постійний рух повітря продукти без спецупаковки скоріше пересихають.

Недоліком автоматичної системи є те, що температура всередині холодильної камери може сягати 5-6 градусів (No Frost - 1-2). Також такі холодильники час від часу потрібно буде розморожувати вручну.

Тепер ви можете сміливо вводити в Google запит “купити холодильник” і обирати той прилад, який тривалий час буде зберігати ваші продукти свіжими та смачними, не заважатиме спати, споживатиме розумну кількість електроенергії й не завдаватиме вам зайвого клопоту.

keyboard_arrow_up