Куплю свинку по частинках. Скільки коштує сало і м’ясо у Хмельницькому

Куплю свинку по частинках. Скільки коштує сало і м’ясо у Хмельницькому
  • В повсякденному і святковому меню страви зі свинини завжди є популярними.

  • На ринках та в магазинах можна знайти м’ясо та інші продукти на будь-який смак та ціну.

  • Журналісти vsim.ua пішли на ринки і дізнавалися, що і за скільки можна придбати.

М’ясо свині вже давно стало незамінним в раціоні українця. Нескладно знайти людину, яка б не любила сала або смаженої свинини. Однак, перш ніж насолодитися м’ясом, його, звісно, потрібно ще придбати. А де? На ринку або у супермаркеті. Головне, аби не кусалася ціна. Адже у м’ясі головне не лише якість, а й вартість.

Наші журналісти завітали до ринків міста, аби дізнатися, скільки зараз коштує свинина. Для огляду ми обрали різні частини туші. 

 

Ринок “Ранковий”

Центральний ринок

Сало

15-75 гривень

45-120 гривень

Лопатка

85 гривень

110 гривень

Грудинка

80 гривень

90 гривень

Корейка

90 гривень

130 гривень

Ніжка

45-50 гривень

50-60 гривень

Що буде з цінами на свинину далі?

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі, з початку року сало в Україні подорожчало на 1%, свинина подешевшала на 2,6%. Один кілограм сала коштує в середньому 132,2 грн, 1 кг свинини - 101,1 грн.

Інші дані надає аналітичний відділ асоціації “Свинарі України” (АСУ). Там зазначають, що падіння цін пов’язують зі зниженням закупівельних цін на свинину в середньому на 3,5%. До кінця січня падіння цін становило уже 11%.

  • Такі темпи падіння цін істотно перевищують швидкість сезонного "зміщення" на ринку живця минулого року. Цього року діапазон цін на живця в січні був нижче: з 44 грн/кг на початку року середні котирування опустилися нижче за психологічну позначку в 40 грн/кг. Роздрібні ціни на свинину також дещо знизилися за цей місяць. Так, в кінці січня кілограм охолодженої свинини на полицях супермаркетів подешевшав на 2,6-7,7 грн в залежності від відрубу або на 5 грн/кг в середньому, - пояснюють в АСУ.

Проте, як зазначили в асоціації, незважаючи на низькі закупівельні ціни, вартість свинини може зрости.

  • Варто звернути увагу на те, що при нижчій ціні закупівлі сировини, охолоджені свинячі частини зараз на 2-12% чи на 2-13 грн/кг дорожчі, ніж у відповідний період минулого року. Власне, така розбіжність частково пояснює причину нижчої споживчої активності, на яку нарікають представники м’ясопереробної галузі, - зауважують представники асоціації.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up