“Квартира - дорого”: яке житло обирають хмельницькі студенти

“Квартира - дорого”: яке житло обирають хмельницькі студенти
  • Не за горами початок навчального року.
  • Іногородні студенти активно з’їжджаються у місто.
  • Вони селяться в гуртожиток або винаймають квартиру.
  • Скільки коштує жити в Хмельницькому, якщо ти студент, читайте далі.

Початок навчального року стартує вже за кілька днів. Біля гуртожитків на Інститутській метушаться студенти та батьки. В очах першокурсників видніється острах. А от студенти із досвідом почуваються як риба у воді. Біля входу в гуртожиток вони чатують на своїх друзів. При зустрічі обіймаються й обговорюють плани на вечір. 

Із багатьма студентами приїхали батьки. Вони зносять до дверей тимчасового помешкання мішки з картоплею та подушки. Потім сідають на лавку і відпочивають від тлумків. Журналісти vsim.ua запитали, як вони обирали житло своїм дітям.

За гуртожиток - 520 гривень в місяць

Пані Тетяна приїхала з чоловіком і сином з Теофіполя. Їх студент житиме в гуртожитку другий рік поспіль. Коли син був першокурсником, вони розглядали різні варіанти помешкання. Втім зупинилися на дешевшому. За тимчасове житло батьки платять 520 гривень в місяць. 

Відео дня

  • Наш син навчається на другому курсі педагогічного факультету. Живе він у гуртожитку. Рік тому ми дізнавалися ціни на різні помешкання у Хмельницькому. Жити у квартирі - дорого. У минулому році була ціна 4-5 тисяч. Це звичайна квартира без господарів. Бо були й варіанти, де у квартири поселяли і двох, і трьох студентів. Зараз за гуртожиток ми платимо 520 гривень на місяць. То є різниця? Умови там нормальні. Звісно, що ми робили у кімнаті ремонт, але лише косметичний. До речі, в гуртожитку живе хлопець із нашої місцевості. А також у сина є багато знайомих, які спершу винаймали квартиру, а потім переїжджали в гуртожиток. Адже було дуже дорого - розповідає Тетяна.

Журналісти vsim.ua вирішили перевірити ціни на квартири у місті. Ми скористалися сайтом dom.ria. Щоб визначити чи залежить вартість житла від розташування поблизу вищого навчального закладу, ми обрали два мікрорайони: Південно-Західний і Дубове. Усі розглянуті квартири є 1-кімнатними і 2-кімнатними. Детальніше про них читайте далі.

Квартири у Південно-Західному мікрорайоні

Вартість вільних квартир коливається від 2 700 до 6-ти тисяч гривень.

2-кімнатна квартира, вул. Інститутська

3 500 грн.

Опис квартири:

2к квартира, вул. Інститутська, квартира двостороння, є всі необхідні меблі, з техніки є холодильник і пральна машина. Ціна 3500+к/п.

1-кімнатна квартира, Львівське шосе

6 000 грн.

Опис квартири:

Здається в оренду 1 кімнатна квартира в хорошому будинку повністю укомплектована.

2-кімнатна квартира, Львівське шосе

4 500 грн.

Опис квартири:

Здам на тривалий термін 2к.квартиру з капремонтом меблями та технікою. Зручне місцерозташування. транспортна розв’язка.

1-кімнатна квартира, вул. Молодіжна

2 700 грн.

Опис квартири:

Квартира в житловому стані, є диван, ліжко, стінка, стіл, стільці, передпокій, холодильник. Орендна плата - 2700 грн / міс + кому / платежі.

Квартири у мікрорайоні Дубово

Вартість вільних квартир коливається від 2-ох до 3 500 тисяч гривень в місяць.

1-кімнатна квартира, вул. Гастелло

3 500 грн.

Опис квартири:

Здам 1 кімнатну квартиру, Дубово, р-н 2 школи, гарний євроремонт, новий будинок, індивідуальне опалення, є всі сучасні меблі, а холодильника та пралки немає. є лічильники.

2-кімнатна квартира, вул. Васяніна

 2 000 грн.

Опис квартири:

Здам 2 кімнатну квартиру, Дубово, р-н 2 школи, стан-дуже без ремонту, є меблі, без холодильника.Є лічильники.

1-кімнатна квартира, вул. Козацька

2 800 грн.

Опис квартири:

Мікрорайон Дубово, вул.Козацька, район Овочевого ринку, є меблі, 2 ліжка, холодильник, пральна машина, житлова кімната.

Відтак орендувати квартиру в Південно-Західному мікрорайоні коштує дорожче, ніж в Дубово. Усі запропоновані нами варіанти житла здають через посередників. Тож при оренді варто не забувати, що заплатити доведеться і за квартиру, і гонорар ріелтору. У результаті сума виходить “кругленька”. Відповідно мешкати іногороднім студентам вигідніше в гуртожитку. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олександр Романюк

    Зважте, будь ласка, що половина із цих квартир - фейкові заманухи. Насправді ціни є вищими, ніж на сайтах.
  • Zhanna

    Дешевше-в село!
  • валентина

    Цены смешные, в Польше однокомнатную квартиру можна снять летом за 1000 zl, ето примерно 8000 грн, а общежитие за 500 zl с каждого, в комнате может быть трьохярусные постели 3 шт и 16 человек проживающих, но питание обходится 1000 грн в мес на одного,  в Германии квартиру за 459-1000 дол в месяц, но цены на продукты питания вполовину дешевле и качественные. Даже в Москве комната с хозяйкой 450-600 дол в мес.

    Ірина reply валентина

    Ви не порівнюйте Польщу і Україну!!!.. В Польщі і відповідні ціни і зарплатня до їхніх квартир або гуртожитків!! І за 500 зл. там можна жити самому у кімнаті!! Це при умові, що сам гуртожиток квартирного типу.

    валентина reply Ірина

    Ну до ты врешшшш, ты же в Польше не была, скинь фотку визы!! Скинь фотку с пропускного пункта!!!Цены в Польше СМЕшные на продукты питания. А посему? Потому что вряд компенсирует и доплачивает! А здесь? А здесь компенсирует итдоплачивает сельским приезжим паямиии пои6 шт на рыло!!! Там за час работы ты может купитьь3 кг серделек или ,2.5 кг мяса, или 13 банокийогурта, или 6 пачки масла ,или 8 шеколадок или 2 курицы,  и т д. А здесь за час работы? 1 кг мяса? А зарплаты ? 12 zl  в час * 8 часов* 22 рабочих дна * 6.5 =13728 грн . А от ними визу, проезд,  проживание , те самые деньги. А проживание там да, 500 zl  в гуртожитку , и в гуртожитку в комнате как повезёт , может жить с ефиопами, китайцами, афроамериканцами, индусами, короче заразы можна подхватить. В комнате трьохярусные кровати , и как повезёт , от  восьми до шестнадцати человек. Тот храпит тот шелестит , тот пукает, у того носки воняют , белуги нужно покупать обязательно!!! А стирается как ? В стиралке и бельё над головой на веревке на кроватей сохнут будет. А кушать ? Кухня однааааа?! И кушать также, на кровате. И там берут 500 zl с одного! с одного! с одного!в месяц! А если хочеш уеденится с кемто? То пожалуйста , повесь просиыни на кровати с четырех сторон и уединяйся при всех ночью.Да, проживание и проезд там очень дорого!!!! А проезд? Там 21 грн за 5 минут, ето примерно на 2 остановки , а если береш двойной билет, то на 25 минут 40 грн!!  В одну сторону, на бусике. Да! И штраф для зайцев там 3000 zl  Так што со СВобОдоЙ и сымчишиным Хмельницкий лутший город в журнале фобс для проживания !!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up