Маєш ідею - тримай 2 мільйони: у Хмельницькому приймають заявки на "Бюджет участі"

Маєш ідею - тримай 2 мільйони: у Хмельницькому приймають заявки на "Бюджет участі"
Проект дитячої кімнати у ЦНАПі реалізували у 2017 році. Фото Хмельницької міськради
  • Хмельничани, які мають ідеї для розвитку міста, можуть подати їх на "Бюджет участі" і отримати фінансування. 
  • Цього року в міській раді вирішили збільшити суму коштів, яку дадуть на один проект, до 150 тисяч гривень.
  • Подати свої ідеї можна до 22 вересня. 

Третій рік поспіль у Хмельницькому обиратимуть проекти, які профінансують з міського бюджету. Цього року на реалізацію ідей хмельничан у рамках "Бюджету участі" виділили 2 мільйони гривень. Подати свої проекти мешканці можуть до 22 вересня. 

Прийматимуть ідеї у шістьох сферах: житлово-комунальне господарство, охорона здоров'я, культура, соціальний захист, освіта та спорт. 

Вже з 24 вересня по 7 листопада проекти хмельничан будуть оцінюватись та виставлялись на голосування. Стартує воно з 8 листопада і завершиться 22 листопада. А вже 29 листопада стануть відомі імена проектів-переможців. 

Відео дня

Що змінилось в умовах?

1. Збільшили фінансування на реалізацію одного проекту зі 100 тисяч до 150 тисяч гривень. 

2. Раніше подавати проекти могли лише ті, кому виповнилося 18 років. Цього року таке право мають з 16 років.

3. Автор має подати особисто.

4. Від одного автора може надходити не більше 2 проектів.

Голосування за проекти буде відбуватись через сервіс «Громадський бюджет». Голосувати можна або особисто через сервіс, або в Управлінні адміністративних послуг. 

Які проекти реалізували у 2018?

Минулого року хмельничани подали 81 ідею з розвитку міста. Лише 21 проект отримав фінансування. На реалізацію виділили 2 мільйони гривень. Станом на червень 2018 року вдалося реалізувати половину ідей від мешканців Хмельницького. Решту проектів мають втілити до кінця року. 

Зокрема, у чотирьох навчальних закладах з'явилось нове комп'ютерне обладнання. До того ж, у СЗОШ № 6 відтепер працює система відеоспостереження. Поповнилась новими кабінетами і СЗОШ № 8, що у мікрорайоні Ракове. У школі з'явився кабінет ЛФК та кабінет працетерапії. А в коридорах закладу встановили шафки для портфелів та спортивного одягу школярів. Оновленими спортзалом та музичною залою може похизуватись ДНЗ № 32, що на Зарічанській. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up