Мед від раку і «чоловічий» чай. Що і за скільки продають на ринку «Ранковий»

Мед від раку і «чоловічий» чай. Що і за скільки продають на ринку «Ранковий»
  • Справжній ажіотаж на «Ранковому» біля кам’янецького переїзду - з самого рання. 
  • Ось ніби йдеш лише за свіжим молоком, а повертаєшся з повними торбами.
  • Що і за скільки можна купити там, бачили журналісти vsim.ua.

Тільки наближаєшся до входу, як натовп ледь не підхоплює тебе і несе. Здається, звідти вже ніяк не вибратись. Одні поспішають і штовхаються, зачіплюють ноги сумками. Хтось неквапливо роздивляється навкруги і ще встигає зупинитись поговорити. На годиннику 8:20 – не проштовхнутись. З усіх куточків гамір, сміх, десь сваряться. Пахне "молочкою" і свіжою зеленню, стиглими ягодами. 
- Беріть молочко, сметанку - по 47 гривень, все моє, свіже, - припрошує продавчиня. Але як тільки прошу сфотографуватись, відмовляється. Каже – зранку "не фотогенічна". Її сусідки по прилавку теж відвертаються. 

Увагу привернув стіл, повністю заставлений медом. У баночках – від білого, кремового до темно коричневого. Продавчиня Марія Харченко береться люб’язно розповідати про кожен. Переконує, різний вид меду має показання для лікування тих чи інших хвороб. Є навіть для онкохворих.
Жінка усміхається і дістає щось з баночки мені на пробу і насипає в руку. Це пилок.

Відео дня

- Попробуй, не вмреш від того. Це дуже добре для тих, в кого мало крові, спортсмени для відновлення здоров'я беруть. Але на вечір не бажано їсти, бо буде бадьорість і спати не захочеться, - каже Марія Харченко. 

Марія Харченко каже, мед - хороші ліки від багатьох недуг

 

Жінка продає цьогорічний "майський" мед по 50 гривень, а минулорічний -  по 40. Каже, все своє. Разом з чоловіком самі їздять у поля. Це сімейний бізнес. Про той, що називає "майським" каже, що він без різкого запаху, ніжний. Підходить для діток і тих, в кого болить шлунок. Гречаний хороший, якщо проблеми з тиском. Запевняє, соняшниковий - то взагалі ліки від раку.

За словами продавчині, пилок - пігулки для бадьорості та енергії

Продавець Михаїл пропонує свіжу м'яту та Іван-чай. Розповідає, що трава з рожевими квіточками - то справжня знахідка для чоловіків. Мовляв, дає сили і здоров'я. А коштує копійки. За пучок м'ятки просить три гривні, за Іван-чай - п'ять.

- Це  чоловічий чай, він добрий для всієї імунної системи. Його і від тиску добре. Він тільки йде на експорт, в аптеці продається дорожче, а я даю по 5 гривень. Цн в мене на грядці росте. Я живу біля "Катіону". Як його робити? Спочатку треба сушити, потім ложка на стакан окропу і запарюєте. Але не варити. Отлічно! - каже Михайло.

Продавчиня Таня у хорошому гуморі та усміхнена. Свій товар розхвалює. Каже,має багато постійних покупців. Продає кисломолочний сир за 49 гривень. Звісно, дає куштувати на пробу.

- Приїжджаю двічі на тиждень. Сама з Шумівців. Люди беруть. Буває по 10-12 кілограм купують. Щоправда, постійні покупці в мене вдома і на роботі, - говорить Тетяна.

Валентина приїхала з села Шумівці разом з донькою Вікторією. Дівчата продають літні ягоди. Пластиковий стаканчик малини віддають за вісім гривень. Шовковицю можна купити за десять. Дорожчі - суниці. За півлітрову баночку треба віддати 35 гривень. Продавчині говорять, можуть зробити знижку, треба вміти лише торгуватись.

Читайте також: За малину – 20 гривень. Які ягоди пропонують хмельничанам на центральному ринку

Бабусі продають зелень, насіння та букети квітів
За увагу покупців торговці готові на все
Сезонні ягоди - на кожному кроці
Зранку товар перевіряють в лабораторії, що знаходиться на ринку
Мед дають куштувати. Продавці можуть розповісти про кожен - який та від чого саме лікує

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Якубенко

    чай "Віагра". Маде ін Хмель)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up