На Хмельниччині оштрафували підприємство, яке рубало ліс в «сезон тиші»

На Хмельниччині оштрафували підприємство, яке рубало ліс в «сезон тиші»
Ілюстративне фото
  • До адміністративної відповідальності притягнули лісогосподарське підприємство на Хмельниччині.

Ще одне підприємство в області оштрафували за порушення природоохоронного законодавства. Мова йде про лісокомунальне сільськогосподарське підприємство «Лісовик», яке рубало дерева в період так званого «сезону тиші». Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Хмельницької області. Повідомлення про порушення екологи отримали від громадян. 

До слова, сезон тиші розпочинається з 1 квітня і триває по 15 червня. У цей період забороняється шуміти у лісах і парках, полювати і їздити моторними човнами на водоймах, адже у цей час у диких тварин і птахів триває виведення потомства. Вказаний режим в природних середовищах на законодавчому рівні запровадили у 2015 році, внісши зміни у статтю 39-у Закону «Про тваринний світ».

Під час перевірки  зверення інспектори виявили, що СЛСП «Лісовик» здійснювало заготівлю деревини в лісі Полонської міської територіальної громади у період «сезону тиші», порушуючи цим закон. 

Відео дня

«Рубки проводились на підставі лісорубних квитків, виписаних відповідальною особою підприємства» - зазначив начальник Держекоінспекції у Хмельницькій області Андрій Мартинов. 

Відповідальних осіб підприємства вже притягнули до адмінвідповідальності. Санкція статті передбачає штраф - від 510 до 850 гривень і для посадових осіб - від 850 до 1190 гривень штрафу. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up