На купівлю автомобілів для медиків Хмельниччини витратили 1,4 мільйона, - ОДА

На купівлю автомобілів для медиків Хмельниччини витратили 1,4 мільйона, - ОДА
Фото - Хмельницька ОДА
  • За ці кошти цьогоріч було придбано 3 автомобілі.
  • Остання така з'явилася в Западинцях, де ключі від авто передав голова ОДА Сергій Гамалій.

Понад 45 мільйонів гривень було витрачено на автомобілі для медиків Хмельниччини продовж 2018-2020 років. За ці кошти було придбано службовий транспорт для 62 діючих та 30 новозбудованих амбулаторій. Про це повідомляють в пресслужбі Хмельницької ОДА.

Вже у 2021 році областю було отримано ще 3 автомобілі. Усі марки Renault DUSTER. Загальна їхня вартість - 1,41 мільйона. Ціна кожного - 470 тисяч гривень. Як додають в ОДА, кожен із них повністю відповідають вимогам Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини.

Останній із цих автомобілів було передано сьогодні, 8 грудня, для Западинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини КНП «Красилівський центр ПМСД» Красилівської громади. Ключі від автомобіля для медиків вручив голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій.

Відео дня

"На початку року керівництво Красилівської громади звернулось до голови ОДА з проханням посприяти у отримані  автомобіля для однієї амбулаторії, де наразі відсутні умови для надання жителям оперативної медичної допомоги", - йдеться у повідомленні.

- Завдяки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток системи охорони здоров’я в сільській місцевості вдалось отримати новенький автомобіль, який забезпечить можливість сімейному лікарю відвідувати пацієнтів, які не взмозі самі прийти на прийом, - зазначив Сергій Гамалій.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up