На Проскурівській запрацював різдвяний ярмарок. Що й по чому там продають

На Проскурівській запрацював різдвяний ярмарок. Що й по чому там продають
  • В центрі Хмельницького вже панує святкова атмосфера.
  • Засяяла головна ялинка міста і запрацювали будиночки із різною продукцією.
  • Що там продають і які ціни?

Новорічні свята все ближче і ближче. Переконує в цьому не лише календар, а й святкова атмосфера у Хмельницькому. Сьогодні, 4 грудня, в центрі міста засяяла головна ялинка. Разом із нею вогниками засвітилося майже все, що знаходиться на майдані біля кінотеатру Шевченка.

Розпочав свою роботу й різдвяний ярмарок, що цьогоріч організували із певними змінами. Причина - пандемія коронавірусу. Будиночки із товарами розташували не суцільним рядом, як раніше, а на відстані одне від одного. Біля кожного з них розташовані смужки для дотримання соціальної дистанції. Крім того, учасників ярмарку цього року менше. Їх є 37. 

Як розповіла начальник управління торгівлі міськради Руслана Сідлецька, різдвяний ярмарок у Хмельницькому працюватиме до 20 січня. Та це за умови, якщо в Україні не будуть вводити жорсткий локдаун. В іншому випадку - роботу ярмарку припинять. 

Відео дня

Журналіст vsim.ua побувала на Проскурівській і дізналася, що й по чому продають. Серед товарів - сувенірна продукція, новорічні прикраси, в тому числі ручної роботи, та різноманітні смаколики. Хмельничани вже почали здійснювати свої перші покупки. Зокрема, придбали іграшки зі скла із зображенням бика - символа 2021 року та потішили себе глінтвейном. Які товари й за скільки пропонують містянам?

Глінтвейн, яблука в карамелі й шоколадний мед

Більшість будиночків розташовані по один бік вулиці - той, що ближче до медичного коледжу. Там продають переважно їжу та напої. Серед останніх найпопулярнішим є глінтвейн. Ціна - від 35 гривень. Вартість кавових напоїв - від 15 гривень. Чай - від 15 гривень. 

З їжі продають здебільшого фастфуд. Шаурма - від 60 гривень, хот-дог - від 40. В одному з будиночків готують локшину WOK. За неї хочуть від 65 гривень. Також є рамен за ціною 65 гривень. 

Серед іншої їжі можна знайти на ярмарку картопляні чіпси за 35 гривень або солодку вату за 30 гривень. Продається тут і мед, як то кажуть, на всяк смак і гаманець. Є звичайний за 50 гривень, а є шоколадний за 70. 

Те, що вирізняється на тлі іншої їжі - яблука в карамелі. Готують їх перед покупцями. Виглядає апетитно і привабливо. Ціна - 35 гривень. 

Крім того, в будиночках із широким асортиментом напоїв пропонують випічку. Скажімо, пряники. Вони є різної форми та кольору. Хочуть за такий смаколик від 20 гривень. 

Іграшки, вінки та новорічні композиції

Інший бік різдвяного ярмарку - сувеніри та прикраси. Тут таких є чимало. Очі розбігаються. В кожному будиночку пропонують щось своє і неординарне. При цьому є багато виробів ручної роботи. Деякі з них своїми руками створили самі продавці. 

Наприклад, різдвяні вінки. Вибір тут чималий. Всі вони різного розміру та кольору. Вартість - від 300 гривень. Ще одні вироби, які створені власноруч - це новорічна композиція із свічкою. Ціна - від 150 до 550 гривень. 

Продають на ярмарку і подушки. Кажуть, можуть виконати на замовлення із вашим фото чи якимось написом. Вартість - від 220 гривень. Є у продажі керамічні вироби. Тарілки, глечики чи кухлики - обирайте самі. Ціна - від 40 до 400 гривень.

А що й мовити про новорічні прикраси на ялинку, яких тут тьма. Іграшки продають із різних матеріалів. Наприклад, зі скла - від 20 гривень, дерев’яні - від 35. Можна знайти тут і цілі набори, що віддають за ціною від 35 до 359 гривень. Є на ярмарку і гірлянди. Ціна - від 30 гривень. 

Читайте також: У Хмельницькому засвітили новорічну ялинку (ФОТО, ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Макс Макс

    дуже дорого
  • Бондарук Володимр

    Хай буде те саме,але запалили в п'ятницю а не в неділю.
  • Филип Бедросович

    одне і те саме кожен рік..((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up