НБУ вводить в обіг нові монети, присвячені військовим

НБУ вводить в обіг нові монети, присвячені військовим
Фото - НБУ
  • Нацбанк вводить в обіг пам'ятні монети до 30-ої річниці Збройних Сил України.

Нацбанк вводить в обіг нові пам’ятні монети, продовжуючи серію «Збройні Сили України». З 1 грудня в обіг введуть монети «Збройні Сили України» та «Сухопутні війська ЗСУ» загальним тиражем у мільйон штук. 
“Монета «Збройні Сили України» присвячена українським військам, на які відповідно до Конституції України покладаються завдання з оборони України, захисту її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності”, - передає Армія.inform.

На аверсі монети розміщено: угорі - напис Україна, у центрі на дзеркальному тлі — емблема Збройних Сил України, ліворуч від якої - малий Державний Герб України; під емблемою: рік карбування монети - 2021 та номінал - десять гривень; логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України (праворуч від емблеми ЗСУ).

Відео дня

На реверсі монети на тлі стилізованого рослинного орнаменту — військові знаки розрізнення: загальновійськовий беретний знак, беретний знак Десантно-штурмових військ ЗСУ,  беретний знак Військово-морських сил ЗСУ, беретний знак Сил спеціальних операцій ЗСУ, беретний знак Повітряних Сил ЗСУ; у центрі на дзеркальному тлі написи: Збройні Сили України. 

  • Тираж - 1 мільйон штук.
  • Маса, г: 12,4.
  • Діаметр, мм: 30.
  • Категорія якості карбування: анциркулейтед.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрій Гудок

    Іде інфляція. Ціни ростуть. Щоб  хоч якось прикрити емісію грошей видумують монети. Ліквідовують старі купюри і під цим надруковують в 10 а то й більше разів нових купюр

    ЧитачЧитачів reply Юрій Гудок

    Та за таким диванним експертом, як ти, напевно вже не одна держструктура плаче.

    Юрій Гудок reply ЧитачЧитачів

    А ти що вважаєш що монети виготовляють просто так?)))

keyboard_arrow_up