Нові гроші. Стало відомо, коли в Україні введуть в обіг монету номіналом 10 гривень

Нові гроші. Стало відомо, коли в Україні введуть в обіг монету номіналом 10 гривень
Фото ілюстративне: Голос громади
  • НБУ запустить в обіг нові монети в перші дні червня.
  • Монети поступово замінять десятигривневі банкноти.

 

Нові монети номіналом 10 гривень введуть в обіг з 3 червня 2020 року. Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

Зазначається, що випуск нової десятигривневої монети завершить процес оновлення банкнотно-монетного ряду гривні.

За розрахунками НБУ, за допомогою заміни банкнот дрібних номіналів на монети держава зможе заощадити близько 1 мільярда гривень на обслуговування готівкового обороту. Це пов'язане з тим, що тривалість обігу монети більша, аніж банкноти.

Відео дня

"З 03 червня 2020 року монети номіналом 10 гривень стануть дійсним платіжним засобом на території України, ними можна вільно розрахуватися в торговельній мережі або здійснювати операції в банках", — повідомили у Нацбанку.

Чи потрібно буде міняти старі банкноти? Ні, не потрібно. В НБУ уточнили, що разом з монетами номіналом 10 гривень продовжуватимуть обертатися і банкноти, тому спеціально обмінювати їх на монети не потрібно. 

Якою буде нова монета:

Монета у діаметрі складає 23,5 міліметра та важить 6,4 грама. Виготовлена вона з цинкового сплаву з гальванічним покриттям нікелем. Монета номіналом 10 гривень буде більшою за решту гривневих монет, тому її можна буде легко відрізнити від монет 1, 2 та 5 гривень.

На реверсі монети зображено портрет  гетьмана Івана Мазепи, на аверсі в обрамленні з давньоруського орнаменту розміщений номінал монети.

Друзі, а вам до вподоби нова монета?

Опитування

Вам подобаються нові монети?

Читайте також: В Україні запровадили нові правила для переказу коштів: що зміниться

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Таня

    Да еще пошить бархатный малиновый мешочек и расплачиваться везде мешочками как во времена королей. А что, те кто принимают такие решения, вообще не пользуются такими купюрами как 10 а то 100 гривен.

    Ніхто Петрович reply Таня

    В Європі купюри починаються від 5 євро, все що дрібніше - монети. Є монета 2Є, 1Є і копійки 50, 20, 10 центів. Що тут страшного? От тільки наші монети мені не сильно подобаються. Як колись почув "ґудзики", а не монети))

    Таня reply Ніхто Петрович

    Я знаю. В Європі ВСІ користуються картками а копійки так деколи в кишені. а то і викидують. ніхто не париться.

    Таня reply Таня

    що 2 євро монетою и 2 євро кава в літаку наприклад
    а що 2 гривні  монетою а за 2 гривні кави не буває

    Ніхто Петрович reply Таня

    Да, нажаль курс української гривні трохи тойво...

    Мастер Автополив reply Ніхто Петрович

    На наши монеты много не купишь, это же не Европа, а пародия!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up