Нові правила оплати за світло: що змінилося для хмельничан

Нові правила оплати за світло: що змінилося для хмельничан
Ілюстративне фото з glavcom.ua
  • Хмельничани отримали нові платіжки за світло і вже штурмують сервісний центр, бо не знають, як сплачувати.
  • Відтепер кошти за електроенергію йтимуть не на рахунок “Хмельницькобленерго”.
  • Що треба знати хмельничанам про нові правила оплати, дізнавалися журналісти vsim.ua.

У лютому 2019 року українці мають заплатити за електроенергію за новими реквізитами. Адже відтепер енергопослуги надаватимуть дві різні компанії, а не лише обленерго, як це було раніше. Журналісти vsim.ua з’ясували, що змінюється для хмельничан та як сплачувати за світло.

Потрібно підписати договір

Ще на початку 2018 року стало відомо, що “Хмельницькобленерго” планують реорганізувати. Вже з грудня його розділили на дві компанії - “Хмельницькобленерго” та “Хмельницькенергозбут”. Перша з них буде займатись розподілом електроенергії та експлуатацією підстанцій та електромереж. Інша постачатиме електрику у домівки хмельничан та проводитиме розрахунки з населенням. Таке рішення прийняли згідно із новим законом “Про ринок електричної енергії”.

У січні “Хмельницькобленерго” остаточно розділився. Для того, щоб і надалі мати змогу споживати електричну енергію, кожен споживач повинен приєднатися до договору про надання послуг з розподілу електричної енергії та договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг. Для підписання нових договорів необов'язково особисто заповнювати та надсилати заяви у сервісний центр. Є спрощена процедура: можна продовжувати користуватися послугами і оплачувати рахунки. Так споживач автоматично приєднається до послуг компаній.

Відео дня

Як оплачувати за світло

Вже з лютого хмельничани почали отримувати один загальний платіжний документ з новими реквізитами. Саме за ними і потрібно сплатити за спожиту у січні електроенергію. При цьому нові розрахункові рахунки вказані в лютневих платіжках.

Споживачі, які мали борги за світло до 1 січня, мають розрахуватися ще з “Хмельницькобленерго” за старими реквізитами. У кого ж на рахунках була переплата, то варто написати заяву до «Хмельницькобленерго», аби залишок коштів перевели на рахунок “Хмельницькенергозбут” або на банківський рахунок споживача. Зробити це можна у сервісному центрі або ж просто дати згоду на переведення коштів у «Особистому кабінеті побутового споживача».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Наталья Стойко

    Озерна квітанцій не має.

    Nadya Tekluk reply Наталья Стойко

    нужно прийти в сервис-центр,подойти к оператору-там скажут сумму оплаты.только нужно приготовиться к большим очередям.

    Sasha Emelchuk reply Nadya Tekluk

    Я зашёл ........ Там большие очереди , и дышать нечем .
  • Людмила Чайка

    Л.шосе 27 квітанцій не має
  • Алла

    Нам повинно бути дешевше, ми ж живемо в зоні ризику і дихаємо атомом
  • Володимир

    Ще одні дармоїди приєднались
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up