Огляд секондів твого району: що і за скільки продають в Південно-Західному

Огляд секондів твого району: що і за скільки продають в Південно-Західному
  • Секонд хенди давно полюбились хмельничанам. 
  • Для когось - це бренди “не за всі гроші”, а для когось - дешево вдягнути сім’ю.
  • Дізнавались, за скільки і чим можна затаритись в магазинах б/у одягу. 

Секонд хенди сьогодні можна зустріти чи не на кожному кроці. Зайти у день оновлення і вийти з пакетом одягу - знайома ситуація для багатьох шопоголіків. Спокушає і ціна. Зібрати готовий образ для роботи, спортзалу чи побачення можна за 200 гривень, а то й дешевше. А витягнути з гори вживаних речей брендову - звична річ. 

Раніше на нашому сайті ми публікували рейтинг секондів у центрі міста. Порівнювали магазини за ціною в день оновлення товару. 

Якщо точки з дешевим одягом у центрі знають майже всі й туди навіть вишиковується черга, то секонди в інших мікрорайонах користуються меншою популярністю.  

Відео дня

Журналістка “ВСІМ” обійшла популярні секонд хенди Південно-Західного мікрорайону і з’ясувала, за скільки там можна затаритись. 

“Каламбур”

Секонд хенд знаходиться на Тернопільській, 7. Величезний жовтий ангар поруч із зупинкою “Аквапарк” важко не помітити. Зайшовши всередину очі розбігаються - не знаєш куди попрямувати в першу чергу. 

Вибір тут широкий: від теплого одягу на немовлят до гумових чобіт і шкіряних дублянок. Як пояснила продавчиня, зараз у них оновлення товару. Людей дуже мало. Між рядами прогулюються переважно пенсіонери з одною-двома вішалками. Тому працівниці помітно нудьгують.  Що і за скільки?


Жіночого і дитячого одягу на вішаках найбільше. Все набито дуже щільно. Гори одягу накидані і в дерев’яних ящиках. Тут він не посортований - дитяче літнє попадається разом з жіночим спіднім. Речей для малечі завезли ще більше. Є широкий вибір теплих курток, “вітровок” і спортивного одягу на будь-який смак. Щоправда, аби відшукати потрібний розмір, доведеться добряче попітніти. Речі на підлітків змішались з одежками для малюків. 

Можливості взяти одяг на вагу - немає. Ціна тут фіксована й далеко не найнижча серед інших подібних секондів. Ціни за дитяче - від 70-80 гривень за річ. Верхній одяг на карапуза можна знайти за 150-170 гривень. 


Жіночий одяг дорожчий - від 140-200 гривень.  Ціни на літні легенькі сукні і в’язані светри ручної роботи можуть майже не відрізнятись. Верхній одяг можна купити за 250-370 гривень. Будьте пильні: можна натрапити на речі з дефектами. Знайшла куртку в поганому стані зовсім без гудзиків за 320 гривень. Для порівняння, поруч куртка-бомбер актуального синього кольору в майже ідеальному стані - за 350. 

Над примірочними встановлені обігрівачі, але вони вимкнені. Тому переодягатись прохолодно. 
Взуття можна придбати за півціни - знижка на всі пари 50 %.  Чоботи, туфлі на підборах і кросівки виставлені в кілька рядів, тому слід бути уважним, аби не пропустити щось дійсно цікаве і якісне. Наприклад, середня ціна на замшеві черевики без знижки 180 гривень. 


На запитання, коли день завозу, продавчиня відповіла, що зараз тривають розпродажі, тому завозів нового товару поки не планують. 
Графік роботи: з 9 до 19:00. 

“Каламбур” (відділ на вагу)

По сусідству з попереднім секондом “Каламбур” розташований ще один - але менший. Хмельничани, які затарюються на таких точках знають, що в цьому магазинчику на сотню можна купити цілий пакет одягу. І правда, сьогодні, 9 лютого, товар розпродують за “смішною” ціною - 10 гривень. Людей тут більше, ніж в минулому магазині. Ось жіночка швидко набрала чоловічого одягу і понесла до каси, а молода дівчина помірно розглядає сорочки й кофтини. Одяг помітно зношений - є дитячі комбінезони у жовтих плямах і досить кошлаті светри. 


На вагу одяг тимчасово не продають - триває розпродаж. Про це свідчать і величезні мішки з одягом, з яких тендітна продавчиня витягує одяг і розвішує між рядами. 
В інші дні товар продають за такими цінами:

  • субота, неділя, понеділок, вівторок, середа - 25 гривень за річ;
  • четвер, п’ятниця - 10 гривень за річ. 

Графік роботи: з 9 до 19:00. 

“Ретекс”

Це напевно чи не найулюбленіший магазин серед молоді. На шопінгу тут часто можна побачити студентів. Секонд розташований на другому поверсі по Інститутській, 15/1. "Завоз" тут щодня, крім неділі. Тому в будь-який день тижня можна прийти сюди і оновити гардероб. Є сезонні знижки. До прикладу, зараз в секонд хенді триває розпродаж шарфів і шапок по 10 і 20 гривень відповідно.  

Тут не доведеться довго блукати в пошуках крутого “луку”. Жіночий одяг на вішалках розміщений охайно: спідниці окремо, брюки, сорочки, верхній одяг теж мають свій ряд. Дитяче - в кінці приміщенні. Для тих, хто тут вперше, вказівником буде столик зі стільчиком для “очікування” малечі.

 В “Ретексі” теж фіксовані ціни, тому на вагу купити одяг не вдасться.  До речі, дитячий одяг коштує від 40-50 гривень за річ. Найдешевшими можуть бути лосини і футболки. Штани - орієнтовно від 80 гривень. Середня вартість речей для малечі - 120-150 гривень. Дорожчими будуть святкові сукні, піджаки для маленьких джентельменів і в’язані светри від світових брендів. 

Чоловічі футболки і сорочки можна купити від 100 гривень. Жіночі топи, гольфи - від 110-120 гривень. Речі тут добряче відібрані, адже одягу з браком, плямами чи дуже зношеного, я не знайшла. Загалом повсякденний образ зі спідниці + “водолазки” чи светра можна скласти за 300-350 гривень. 

Верхній одяг дорожчий - є шкіряні куртки, пальта з натуральних тканин чи шубки “тедді”.  Останню, до слова, продають за 1700 гривень. 

Графік роботи: 

  • понеділок-п’ятниця - з 10:00 до 19:00
  • субота, неділя - з 10:00 до 18:00. 

Євро секонд хенд

Знаходиться на другому поверсі супермаркету “Delicate” за адресою Інститутська, 12А. До секонду ведуть червоні вказівники на сходах. 

Одяг у цьому секонді розділений по категоріях - “на вагу” і “класу люкс”. Ціни за кілограм речей змінюються щодня і залежать від дня оновлення товару. Найдешевше було на початку тижня. Сьогодні, 9 лютого, тут справжній ажіотаж. Багато пенсіонерів, молодих дівчат і чоловіків. Біля полиць зі взуттям - покупців найменше. 


Кілограм одягу сьогодні можна було придбати за 249 гривень. 

Ціни за 100 грамів:

  • середа - 24,90 грн на вагу, “люкс” - 24,90 грн
  • четвер - 22,60 грн на вагу, “люкс” - 61,90 грн
  • п’ятниця - 20,90 грн на вагу, “люкс” - 56,10 грн
  • субота - 16,10 грн на вагу, “люкс” -  50,10 грн
  • неділя - 11, 40 грн на вагу, “люкс” - 44,20 грн
  • понеділок - 7,20 грн на вагу, “люкс” - 38,30 грн
  • вівторок - 2,90 грн на вагу, “люкс” - 32,40 грн. 

Графік роботи: з 9:00 до 19:00. 

Стоковий відділ в Take.It.ua

Магазин розташований по сусідству з “Євро секонд хендом”. Людей тут негусто. На весь асортимент тут наразі діють знижки - 50%. Про шалений розпродаж повідомляють і продавці, як тільки переступаєш поріг магазину. 

Приміщення досить велике. Окремо розміщений жіночий, чоловічий, дитячий одяг. Середня вартість на ціннику - 200-300 гривень для жіночого верхнього одягу. Без урахування знижок. 


Ціни на дитячий одяг в "Каламбурі"

У секондах розпродують багато зимового одягу для дітей

"Ретекс" на Інститутській

У "Ретексі" діють постійні знижки

Ціна на піджаки коливається в межах 200-350 гривень

Зібраний "лук" в межах 250 гривень

Друзі, а які ви секонди любите? Де затарюєтесь найчастіше? Діліться  враженнями і думками у коментарях.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗ Коротко про головне - долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vsimnews

keyboard_arrow_up