Олів’є 2019: огляд хмельницьких цін на продукти для салату

Олів’є 2019: огляд хмельницьких цін на продукти для салату
Фото stm.net.ua
  • Жоден новорічний стіл не обійдеться без салату олів’є.
  • Щоб приготувати страву за класичним рецептом, знадобиться 8 інгредієнтів.
  • Журналісти vsim.ua зробили огляд цін на продукти в супермаркеті та на ринку.
  • Де дешевше?

Новий рік вже не за горами. Святкові клопоти на зразок прикрасити ялинку чи домовитися із Дідом Морозом про подарунки “атакували” чи не кожного. Ще одним важливим пунктом при підготовці до свята є складання меню. Як правило, кожна господиня підходить до справи індивідуально. Тут враховуються побажання та вподобання близьких, а також сімейний бюджет. Проте, жоден новорічний стіл не обходиться без однієї страви, що за роки стала майже символом Нового року. Мова йде про салат олів’є. 

Цій традиційній новорічній страві конкурентів поки не знайшлося. Щоправда, інтерпретувати рецепт салату намагалися вже неодноразово. Внести ізюминку до класичного олів’є намагаються за допомогою фруктів чи навіть морепродуктів. Та справжні поціновувачі страви знають, що кращого варіанту за традиційний, і найбільш поширений, рецепт салату годі й гадати. 

Тож, для приготування класичного олів’є потрібно:

Відео дня
  • картопля 
  • морква
  • консервований горошок 
  • ковбаса “Лікарська”
  • солоні огірки 
  • яйця 
  • цибуля
  • майонез

Цей рецепт олів’є придумали за радянських часів. Саме тому, складається він із тих продуктів, які не відрізнялися тоді особливим вибором.

Придбати все на олів’є нині можна без проблем у будь-якому супермаркеті або на ринку.Та виникає питання: де скупитися вигідніше? Журналісти vsim.ua промоніторили ціни на продукти для олів’є і на ринку, і в супермаркеті. Де виявилося дешевше?

Центральний ринок

Картопля

від 14 грн. за 1 кг

Морква

від 9 грн. за 1 кг

Цибуля

від 9 грн. за 1 кг

Яйця

від 18 грн. за 30 штук

Солоні огірки

від 15 грн. за 300 г

Ковбаса “Лікарська”

від 85 грн. за 1 кг

Зелений горошок

від 20 грн.

Майонез

від 7 грн.

Всього

від 207 грн.

“Таврія В”

Картопля

від 11.60 грн. за 1 кг

Морква

4.90 грн. за 1 кг

Цибуля

7.90 грн. за 1 кг

Яйця

від 20.90 грн. за 10 штук

Солоні огірки

21.90 грн. за 300 г

Ковбаса “Лікарська”

від 114,80 грн. за 1 кг

Зелений горошок

від 12.50 грн.

Майонез

від 12,10 грн.

Всього

від 206,60 грн.

Хоч і різниця невелика, та вийшло, що придбати продукти на олів’є дешевше у супермаркеті. Також слід зауважити, що майже всі ціни залежать від ваги або кількості. Тож сума вашого чеку може бути меншою від нашого. Адже кількість кожного придбаного продукту буде залежати від того, скільки салату ви приготуєте.

Крім того, в супермаркеті “Таврія В” можна придбати вже готовий салат олів’є. За 100 г цієї страви доведеться заплатити 10,90. Та якщо ви все ж вирішили готувати салат власноруч, пригадаємо, як це робиться.

Картоплю і моркву треба зварити в лушпинні. Також не забувайте зварити яйця. Тим часом наріжте ковбасу і огірки дрібними кубиками. Готові овочі та яйця слід почистити і теж нарізати кубиками. Цибулю наріжте дрібно. Додайте горошок. Всі інгредієнти змішайте і заправте майонезом. Традиційна “олів’єшка” готова.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up