Оренда квартир у Хмельницькому: як змінилися ціни і де жити найдешевше

Оренда квартир у Хмельницькому: як змінилися ціни і де жити найдешевше
Фото з сайту DOM.RIA
  • Винайняти однокімнатну квартиру можна як за 1500 гривень, так і за 10 тисяч.
  • Вартість залежить від розташування, ремонту та наявності меблів і побутової техніки.
  • Експерти кажуть, ціни на житло постійно змінюються і часом вартість не виправдовує “начинку”.
  • Які квартири здають у Хмельницькому і за скільки, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Ціни на нерухомість постійно “повзуть” догори. Далеко не кожен може дозволити собі придбати квартиру. Саме тому чимало людей орендують помешкання. Щоб дізнатися, за скільки і де можна винайняти квартиру в Хмельницькому, переглянули оголошення на сайті DOM.RIA. Для дослідження взяли однокімнатні квартири з ремонтом в багатоповерхівках.

Просять від 1500 гривень

Найдешевше помешкання можна зняти у багатоповерхівках. яким вже за 30 років. Там орендарі виставляють ціни від 1500 гривень. Саме стільки обійдеться найдешевша однокімнатна квартира. Хмельничанам обіцяють косметичний ремонт і в кращому випадку старе ліжко і шафу. Дешеве житло можна знайти у віддалених мікрорайонах. Це Дубове, Гречани, Південно-Західний мікрорайон.

Вартість оренди подекуди сягає і 10 000 гривень. Найдорожчі однокімнатні квартири, як правило, знаходяться у новобудовах. Окрім того, високу ціну ставлять у будинках, які лише нещодавно здали в експлуатацію. За високу ціну пропонують дизайнерський ремонт, а також “повний фарш” з меблів та побутової техніки. Таке житло здають на Виставці і у центрі міста.

Відео дня

Приблизна вартість оренди в місті складає:

  • однокімнатні - від 1550 до 10 000 гривень без комунальних
  • двокімнатні - від 2000 до 10 000 гривень без комунальних
  • трикімнатні - від 2000 до 15 000 гривень без комунальних
  • будинок чи велику квартиру (4 і більше кімнат) можна орендувати за 4000-6000 гривень без комунальних

Вартість орендної плати на квартиру формує попит і залежить вона від наступних факторів: мікрорайон міста, тип будинку (новобудова чи вторинне житло), якість ремонту (євроремонт, косметичний чи житловий стан) та наявність меблів і техніки. Найбільш дороговартісним житлом на оренду є квартири у новобудовах з дизайнерським ремонтом у центрі міста.

Журналісти vsim.ua проаналізували вартість помісячної оренди однокімнатного помешкання в Хмельницькому. Дивились на дешевші та дорожчі варіанти.

“Вартість оренди квартир у новобудовах подекуди зростає до невиправданої”

Віталій Олійник, директор агенства нерухомості “КАПІТАЛ”

- Вартість оренди житла -  це не сталий та не стабільний показник, який встановлюється за багатьма чинниками. В першу чергу, це наявність попиту, кількість пропозицій, унікальність або ексклюзивність та сезонність. За останні роки кількість людей, які інвестували в нерухомість суттєво зросла, здебільшого, це новобудови, які обладнані індивідуальним опаленням та поліпшеним плануванням. Саме такі квартири користуються найбільшим попитом, а тому і вартість на них зростає, подекуди, до невиправданої.

При виборі житла на довгострокову оренду варто звертати увагу на умови проживання, зручність розташування та сумісність з характером власників, бо чомусь не всі розуміють що не тільки ви вибираєте, а й вас вибирають!!!

Хотілось би зробити застереження для тих, хто хоче винайняти квартиру. Останнім часом збільшились випадки шахрайства на ринку оренди житла. Будьте особливо пильними та ні в якому разі не передплачуйте послуги агентств, які надають лише інформаційну допомогу у пошуку нерухомості. Також з’явилось дуже багато «фейкових» оголошень за дуже привабливою ціною, де уявний власник просить вас перевести кошти на його рахунок в якості авансу як гарантії ваших намірів та першочергового бронювання квартири за вами. На жаль, ні коштів, ні квартири, ні власника ви більше так і не побачити. Будьте обережні, довіряйте тільки професіоналам та сертифікованим ріелторам.

ТОП-5 найдорожчих квартир

Елітні квартири з дизайнерським ремонтом здають в оренду переважно у новобудовах. Пропонують помешкання з сучасними меблями та технікою.

1. У новобудові на Львівському шосе, 12 здається однокімнатна квартира за 10 000 гривень. Площа - 60 квадратів. Це велика спальня + кухня-студія. Квартира розміщена на 10 поверсі. Має індивідуальне опалення. В помешканні зроблений дизайнерський ремонт, а також є необхідні меблі, техніка і посуд. Крім цього, квартира має панорамні вікна. Додатково доведеться платити за лічильниками та за опалення.

2. Неподалік головної площі розташувалась новобудова на Соборній, 73. У ній однокімнатну квартиру здають за 7979 гривень. Площа - 55 квадратів. Помешкання розміщене на 4 поверсі. Має індивідуальне опалення. В квартирі зроблений якісний ремонт, є необхідні меблі і техніка. Територія біля будинку закритого типу, а також є відеонагляд.

3. За 7000 гривень можна взяти в оренду однокімнатну квартиру у мікрорайоні Виставка. Площа - 58 квадратів. Це спальня з кухнею-студією. Квартира розміщена на 11 поверсі. Помешкання з євроремонтом та меблями. Окрему оплату беруть за комунальні послуги.

4. На Староміській 52а здається однокімнатна квартира за 6500 гривень. Площа - 53 квадрати. Квартира розміщена на 3 поверсі. Перед заселенням встановлять меблі та необхідну побутову техніку. Платити потрібно буде за показами лічильників.

5. Однокімнатну квартиру за 6500 гривень здають у ЖК Віденський на Зарічанській, 3/2Б. Площа - 58 квадратів. Квартира розміщена на 9 поверсі. Помешкання з ремонтом і необхідними меблями. Треба буде сплачувати додатково за комуналку.

ТОП-5 бюджетних варіантів

Дешеві квартири можна винайняти у віддалених мікрорайонах. Ціни там коливаються від 1500 до 2500 гривень.

1. На Озерній біля ТЦ “Агора” здають однокімнатну квартиру за 1550 гривень. Помешкання знаходиться на 4 поверсі дев’ятиповерхівки. Площа - 34 квадрати. Квартира з меблями, але без техніки. Додатково потрібно буде платити за комунальні послуги. Крім того, вимагають передоплату за 2 місяці вперед.

2. Однокімнатну квартиру з косметичним ремонтом пропонують у мікрорайоні Дубове. Площа - 35 квадратів. Знаходиться на 4 поверсі п’ятиповерхівки. В оренду квартиру віддають за 1700 гривень. За комуналку платити не потрібно. Вказано, що є меблі і техніка.

3. На Тернопільській поблизу зупинки “Новатор” віддають в оренду однокімнатну квартиру в панельному будинку. Вартість оренди квартири площею 36 квадратів коштує 2000 гривень. Помешкання розміщене на 6 поверсі дев’ятиповерхівки. В квартира є холодильник, диван, ліжко, шафа і кухня. Пральної машинки нема. Окрему плату потрібно буде давати за комуналку.

4. Для сім’ї без дітей готові здати однокімнатну квартиру на проспекті Миру біля поліклініки № 2. Вартість помешкання площею 30 квадратів - 2000 гривень. Є меблі та холодильник. Попередньо потрібно оплатити за перший і останній місяць проживання. Крім того, щомісяця треба сплачувати за показами лічильників.

5. На Львівському шосе неподалік районної лікарні віддають в оренду однокімнатну квартиру на 2 поверсі дев’ятиповерхівки. Площа - 32 квадрати. За місяць просять 2300 гривень. Плюс треба буде сплачувати за комунальні послуги. Квартира у житловому стані, вікна і балкон металопластикові. Є кухня та шафа. В помешканні нема техніки і ліжка.

"У власника треба попросити показати документи на квартиру"

Богдан Ткачук, адвокат адвокатської контори "Місяць і партнери"

- Щоб застрахувати і орендаря, і орендодавця, потрібно укласти договір. Він обов'язково оформляється у письмовій формі. У ньому сторони погоджують об'єкт оренди. До договору має бути також акт опису майна і акт прийому-передачі квартири. В акті опису майна описується майно, яке знаходиться у квартирі і те, в якому воно стані. По акту прийому-передачі відповідно передається квартира орендарю. Для того, щоб орендар пересвідчився, що знімає квартиру у її власника, йому треба попросити показати документи на цю квартиру. Або їх можна самостійно подивитися у реєстрі прав на нерухоме майно. Умови оплати за оренду визначаються на розсуд сторін. Зазвичай беруть гроші наперед за весь строк оренди Іноді беруть подвійну суму для того, щоб застрахуватися у разі пошкодження якогось майна. За відсутності договору несумлінний власник може взяти гроші за 3 дні оренди, а потім коли люди вже заселяться, він може викликати поліцію і сказати, що у нього в квартирі якісь чужі люди. В цьому випадку люди нічим підтвердити не зможуть, що вони дійсно заплатили гроші і орендують житло.

"Щоб отримати субсидію, треба подати договір про оренду"

Вадим Маруняк, начальник управління соціальних гарантій, компенсацій, моніторингу пільгового забезпечення у справах сім’ї Департаменту соцзахисту населення Хмельницької ОДА

- Якщо орендарі житла бажають отримати субсидію, то їм необхідно подати договір про оренду цього помешкання. Як правило, договір заключається терміном на один рік. Нотаріально засвідчувати таку угоду не потрібно. Якщо термін оренди буде більшим за один рік, то договір потрібно буде нотаріально завіряти. В ньому мають бути зазначені всі особи, які винаймають це житло, а також саме на них має йти нарахування комунальних послуг. Тому перед тим, як йти в соцзахист, орендарі мають піти у всі організації, які надають комунальні послуги. Працівники комунальних підприємств мають внести зміни, що за певною адресою протягом певного періоду орендують житло інші мешканці і видати довідку, що саме вони будуть сплачувати комунальні послуги. На підставі договору і довідок в управлінні соцзахисту зможуть призначити субсидію з врахуванням доходів людей, які винаймають житло.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Петро Груз

    обдираловка
  • Михайло Білецький

    Так дешево, мій знайомий в Києві таку суму давав лише за койко- місце, де в кімнаті 6 чоловік було і заробив не більше ніж тут
  • Prosto Larisa

    дорожче чим в Канаді ;-)
  • Olha Chernetska

    Prosto Larisa
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 19:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 18:42 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up