«Пакунок малюка»: термін грошової компенсації продовжено до кінця 2024 року

«Пакунок малюка»: термін грошової компенсації продовжено до кінця 2024 року
  • Держава виплатить 7689 грн родинам новонароджених у разі відмови від “пакунка малюка”.

  • Розповідаємо, як отримати допомогу.

13 лютого 2024 року набрала чинність постанова Кабінету Міністрів України №136 від 9 лютого 2024 року, якою продовжено термін можливості отримати компенсацію вартості «пакунку малюка» до 31 грудня 2024 року.

Кожна сім’я, в якій народилася дитина, має право на отримання від держави одноразової допомоги у вигляді «пакунка малюка» (бебі-бокса). Це одноразова натуральна допомога від держави родинам з новонародженими дітьми для їх підтримки та забезпечення належного догляду за немовлям. Бебі-бокс видається в пологовому відділенні. Він складається з найнеобхідніших речей, які знадобляться для догляду за немовлям з перших днів його народження: підгузки, пелюшки, ковдри, дитячий одяг для новонароджених різного розміру, матрац, рушник, засоби гігієни, іграшки тощо.

Водночас, за бажанням батьки мають можливість отримати одноразову грошову компенсацію вартості бебі-бокса. З січня 2024 року розмір такої компенсації становить 7689 грн. Компенсацію призначають у разі відмови від отримання бебі-боксу, але звернутись потрібно не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Відео дня

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на новонароджену дитину. Її надають виключно для придбання дитячих товарів – засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, дитячого одягу та взуття; дитячого харчування; дитячого посуду; іграшок; текстилю для дітей; дитячих ходунків, колясок, ванночок для купання дитини.

Як виплачують гроші?

Виплата грошової компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на поточний рахунок із спеціальним режимом використання(спеціальний рахунок), відкритий в АТ КБ «ПриватБанк». Кошти виплачуються протягом 30-45 днів.

Для отримання допомоги необхідно подати:

Куди звертатися?

Для отримання грошової допомоги необхідно звернутися до УСЗН, ЦНАПу, або виконавчого органу сільської, селищної ради за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жанна

    Це ж не бруківка,тут і зекономити можна.
  • Жанна

    На дві пачки підгузок

keyboard_arrow_up