Питання-відповідь. Що змінилось у призначенні житлових субсидій

Питання-відповідь. Що змінилось у призначенні житлових субсидій
  • З 18 серпня змінились правила правила призначення субсидій на комуналку.
  • Кабмін вирішив по-іншому рахувати доходи, а за борг у 340 гривень соцдопомогу хочуть відбирати. 
  • Які зміни торкнулись субсидій, пояснюють у Департаменті соцзахисту Хмельницької ОДА. 

Опалювальний сезон вже на носі. Для тих, у кого індивідуальне опалення, він розпочнеться вже з наступного понеділка, 15 жовтня. А от тим, хто отримує тепло централізовано, батареї ввімкнуть, коли надворі буде менше +8 градусів протягом трьох днів.

Хмельничани вже чекають на нарахування субсидії з початком опалювального сезону. Все через те, що саме у цей період за комуналку прийшлось би платити кругленьку суму. Та Кабмін ще наприкінці серпня прийняв нові зміни у програмі житлових субсидій. Що ж змінилось для хмельничан, журналісти vsim.ua запитали в Департаменті соцзахисту Хмельницької облдержадміністрації.

Вадим Маруняк, начальник управління соціальних гарантій, компенсацій, моніторингу пільгового забезпечення у справах сім’ї Департаменту соцзахисту населення Хмельницької ОДА

Відео дня

- На опалювальний сезон у жовтні розрахунок субсидії буде проводитися з врахуванням доходів не за минулий рік, а лише за перший і другий квартали 2017 року.

Також при призначенні субсидії буде враховуватись наявність просроченої заборгованості за комунальні послуги. Але в тому випадку, якщо вона перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів, а це 340 гривень.

Ще одне нововведення стосується того, якщо помирає людина, на яку була оформлена субсидія і вона мала індивідуальне опалення або користувалась скрапленим газом чи твердим паливом. В цьому випадку невикористана субсидія може виплачуватись людині, на яку вона розраховувалась. 

Окрім цього, зменшились норми споживання газу. Для плити за наявності централізованого гарячого водопостачання було 4,4 кубометри, а стало 3,3. Для плити без централізованого гарячого водопостачання було 7,1 кубометри, а стало 5,4. А також за наявності газової плити і колонки було 14 кубометрів, а стало 10,5. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Субсидії (раніше) не заохочували людей до економії, от і палили той газ по нормах, щоб часом було не менше того, що дає субсидія. Урядовці побачили це, а також що на покриття субсидій ідуть мільярди гривень, рішили "профільтрувати" хляхом зменшення соціальної норми. Від такого кроку у виграші стали монополісти - постачальники послуг (газ, тепло, світло, гаряче водопостачання і опалення), адже вони отримують кошти в повному обсязі.

    Для пересічних слід розуміти що економити краще, ніж оформляти субсидії. Адже багато субсидантів цілком забезпечені люди, які плотять копійки за комунальні, мають сучасний свіжий ремонт (ну аж ніяк не до 50000 грн.), і купують авто (не до 50тис.грн)  житло, мають немалий дохід (швейний цех, здача в найм складів, кіосків на ринках, тощо), який ніде не світиться. Двічі на рік їздять закордон на відпочинок і "чхати" хотіли на всілякі норми і обмеження.  Це все за їх думкою цілком законно!!!
  • толік

    треба економити, а то в світі ресурсів не так багато як ми витрачаємо.

    Sasha Emelchuk reply толік

    ..........то може взагалі відмінити всі соц. норми ?
  • Надія Гнатюк

    покращення вже сьогодні.а собі тварі зарплати премії на 100і тис.питання допоки.
  • Sasha Emelchuk

    Вимагаю повернути соціальну норму 22 куба на людину ( за наявності газової

    плити і колонки ) !
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up