Поштова марка з "русскім кораблем": чи реально купити у Хмельницькому

Поштова марка з "русскім кораблем": чи реально купити у Хмельницькому
  • Поштові марки із “русскім кораблем” набули неабиякої популярності.
  • Їх продаж стартував у відділеннях Укрпошти.
  • Тепер їх перепродують на аукціонах за кругленькі суми. 
  • Чи реально придбати славнозвісні марки в Хмельницькому?

“Русскій воєнний корабль, іді…”, - фраза, яка під час війни стала одним із символів протистояння російській агресії. Такою була відповідь захисника острова Зміїний до рашистів, які пропонували здатися. Так до них звернувся український військовий Роман Грибов, який уже повернувся з полону. 

Славнозвісний вислів про російський корабель миттєво набув популярності. Його стали писати на бігбордах в багатьох містах України. Вислів почав прикрашати одяг українців, посуд і навіть автомобілі. 

На аукціоні продали марку з кораблем за 5 мільйонів гривень

Вже 12 квітня Укрпошта ввела в обіг мільйон поштових марок із кораблем. Ескіз створив художник Борис Грох, а обирали варіант за результатами голосування у Facebook та Instagram. Щойно марки з’явилися у відділеннях пошти, на них розпочалося справжнє “полювання”. У деяких містах збиралися цілі черги, аби придбати для себе примірник. Через надвисокий попит, Укрпошта навіть обмежила продаж в одні руки. Вже за тиждень з мільйонного тиражу було продано 700 тисяч примірників. 

Відео дня

Також марки стали продавати на аукціонах. Виручені кошти надсилають на підтримку ЗСУ. Наприклад, на благодійному аукціоні від Prozorro марку з кораблем продали за 5 мільйонів гривень. Про це повідомляє Укрпошта. 

Влаштовували подібний аукціон і в Хмельницькому. Його організувала бандуристка з Хмельницького Марина Круть. Примірник із шістьма марками вона продала за 51 тисячу гривень. Усі кошти витратила на амуніцію для військових. “Я сама не розумію, чому такий дорогий цей листок, але ви, мабуть, бачили ціни на марки”, - додає бандуристка.

Чи реально придбати марки з кораблем в Хмельницькому?

12 квітня поштову марку з кораблем ввели в обіг і на Хмельниччині. Тоді у відділеннях Укрпошти був справжній ажіотаж. Про це тепер розповідають працівники. Скажімо, у відділенні на Тернопільській, 14, станом на 27 квітня, марок немає. Тут відповідають: 

Жінка порадила спробувати придбати марку на офіційному сайті Укрпошти. Що з цього вийшло - розповімо далі в цьому матеріалі. 

У ще одному відділенні Укрпошти на Проскурівській, 73, на запитання про марки, працівниця відповіла: 

Нет описания.

Про закінчення продажу марок у відділеннях Укрпошти 20 квітня повідомив директор Ігор Смілянський на своїй сторінці у Facebook. Він розповів: ще 100 тисяч марок виділили на продаж в інтернет-магазині.  Решта тиражу призначена для офіційних делегацій, музейних фондів тощо. 

Вже із 21 квітня марки можна було придбати в онлайні. Проте наразі сайт не працює. В ефірі каналу “Рада” Ігор Смілянський розповів: систему атакують рашисти, саме тому сайт зараз є неробочим. Його мають відновити вже до кінця цього тижня. Також директор додав: “Укрпошта заробила на марках приблизно 30 мільйонів гривень”

Журналістка vsim.ua поцікавилася, чи продають марки з кораблем в Хмельницькому на відомих інтернет-платформах. Скажімо, на olx за запитом “поштові марки” є лише 3 оголошення. Серед них немає тих, які ми шукаємо. За запитами “русскій корабль” є речі, кружки та наклейки на автомобілі. 

На сайті рrom.ua в Хмельницькій області теж не знайдені марки, що виставлені на продаж. Однак пропонують придбати їх з інших регіонів. Наприклад, з Києва, де за відому поштову марку хочуть 2 тисячі гривень. Також можна замовити з Одеси, де встановлена ціна від 8 500 гривень. 

“Русскій воєнний корабль … ВСЬО!”

Відомий “русскій корабль” вже відправився за вказаним напрямком. Він затонув. Крейсер “Москва” вразили протикорабельними ракетами. Цю історію українського героїзму і хочуть зобразити на нових марках від Укрпошти. Тож наступний аркуш матиме назву - “Русскій воєнний корабль … ВСЬО!”. Такі марки обіцяють презентувати у травні. Тож саме про них говорила працівниця Укрпошти в Хмельницькому. Про це написано вище. Новий тираж складатиме 5 мільйонів примірників з внутрішнім та міжнародним номіналами. 

Також на сторінці державного підприємства у Facebook повідомляють про ще одні марки, які планують видати незабаром. Вони будуть присвячені українському літаку “Мрія”. Називатимуться відповідно - “Українська мрія”. Ілюстрацію ще до війни намалювала одинадцятирічна Софія Кравчук з Волинської області для участі у конкурсі “Що для мене Україна?”.

Читайте також: Чи з’являться в Хмельницькому нові автобуси: запитали в «Електротрансі»

Возможно, это иллюстрация
Наступна поштова марка від Укрпошти "Українська мрія"
На зображенні може бути: 3 людей
Нова марка, яку презентують в травні

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена Логвинова

    Дякую!!!!

keyboard_arrow_up