“Прапор за 5 мільйонів” у Хмельницькому: що вже зробили (ФОТО)

“Прапор за 5 мільйонів” у Хмельницькому: що вже зробили (ФОТО)
  • Найбільший прапор Хмельниччини обіцяли підняти до Дня Незалежності.

  • До свята залишилося 3 тижні.

  • Чи встигнуть будівельники завершити роботи?

“Прапор за 5 мільйонів” - так у Хмельницькому охрестили ініціативу Офісу президента, яку в основному реалізують коштом місцевих бюджетів. Насправді сума вийшла дещо меншою - 4,5 мільйона гривень. За такі кошти у нашому місті реалізувати ініціативу ОП згодилася місцева фірма “Вектор-М”. Вона взялася до роботи у червні. 

Всі роботи тривають в дендропарку “Поділля”, за кілька кроків від Меморіалу слави. Наприкінці минулого місяця тут вже забили залізобетонні палі й планували заливати фундамент для флагштока. До 24 серпня обіцяли завершити всі роботи.

Станом на сьогодні, 2 серпня, флагшток вже встановили. Металеву конструкцію висотою 50 метрів поставили минулого тижня. Її виготовили з оцинкованого металу товщиною 5 сантиметрів. Флагшток встановили на фундаменті розміром 1,5 на 2 метри й 2,5 метри глибиною.

Відео дня

Крім цього, закінчили будівництво доріжок, встановили 18 лавок та смітники.

Квадратний майданчик навколо флагштока засипали щебенем. Його утрамбують і зверху покриють мучкою. Потім заллють цементом й лише після цього покладуть бруківку. Цю роботу виконують семеро будівельників.

Крім них працює троє електриків, які проводять струм. Згодом вони встановлять вісім ліхтарів для підсвітки флагштока. Ще чотири ліхтарі вуличного освітлення встановлять навколо майданчика.

Коли прапор підніматимуть, будівельники не знають. Розповіли лише, як це будуть робити.

Більшість хмельничан, з якими вдалося поспілкуватися, до думки про прапор за 5 мільйонів вже звикли. Негативних оцінок від них почути не вдалося. Люди реагували на будівництво спокійно, комусь було відверто байдуже.

Інші встановлення прапора відкрито підтримують.

Нагадаємо, що ініціатива будівництва прапорів в обласних центрах належить Офісу Президента. Місце, розмір та вартість кожен регіон мав визначити самостійно. В Хмельницькій області за даними сайту “Дерзакупівлі.онлайн”, на будівництво виділили понад 4,5 мільйона гривень.

Ось що має в підсумку виконати “Вектор-М”:

  • Звести флагшток висотою 50 м. із прапором 10х15 м. 
  • Облаштувати біля флагштока  тротуари та встановлять 24 лавки і урни для сміття. Висіяти газонну траву та висадити кущі. 
  • Провести зовнішнє освітлення об’єкта.

Опитування

Чи потрібен Хмельницькому Державний прапор України за 5 мільйонів гривень?

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (91)
  • Читач91

    Юрій Марцінкевич, те що претензіі до мера є це зрозуміло. Але не в даному випадку. Ви або не спроможні розібратись, або просто шукаєте будь-який привід полаяти мера.

    Гугл Гугл reply Читач91

    Юрі моча в очі давить, а він думає що то вода свята його очищає)
  • Владимир Денев

    Плохо что власть не считается с мнением народа, большинство ведь против!
  • Владимир Денев

    Для чего тот прапор?? достаточно тех,которые водители вешают на зеркалах автомобилей!
  • Helen Helen

    за ці гроші можна було б вилікувати пару діток...... хіба в кількості прапорів проявляється патріотизм та любов???????

keyboard_arrow_up