Продаж землі в Україні. Як відбувається реалізація земельних ділянок різного цільового призначення (новини компаній)

Продаж землі в Україні. Як відбувається реалізація земельних ділянок різного цільового призначення (новини компаній)

Продаж землі в Україні на електронному майданчику Української енергетичної біржі став реалістичним завдяки відповідним змінам у законодавстві. Це уможливило використання системи Прозорро.Продажі для реалізації ділянок.

Онлайн аукціони землі гарантують відкритість та ефективність процесу обігу землі різного цільового призначення.

Власне майданчик Української енергетичної біржі забезпечує можливість взаємодії між продавцями та покупцями онлайн. Це спрощує всі процедури: від реєстрації на sale.ueex.com.ua до підписання угоди, зменшуючи витрати та ризики для обох сторін процесу.

Які земельні ділянки продаються на майданчику Української енергетичної біржі

На майданчику Української енергетичної біржі продаються землі різного цільового призначення. На sale.ueex.com.ua доступні промислові та сільськогосподарські угіддя, ділянки під забудову, рекреаційні, транспортні та для будь-які інші цілі. Завдяки широкому асортименту кожен інвестор може знайти потрібний варіант.

Сьогодні найпопулярнішою категорією на аукціонах є аграрні землі. Купівля сільськогосподарських ділянок дозволяє успішно розвивати власну справу в с/г секторі в будь-якому регіоні країни. Також популярними є торги з продажу землі під забудову, особливо у великих містах.

Як формується ціна на землю, що продається на майданчику УЕБ

Основна мета використання системи Прозорро.Продажі для реалізації земельних ділянок різного призначення - сформувати в Україні легальний ринок, де ціни будуть формуватися за зрозумілими умовами.

Саме тому головною відмінністю продажу землі на аукціонах від традиційного методу є те, що вартість угідь є ринковою. У випадку торгівлі за прямими договорами ціну на ділянку одноосібно встановлював власник. А от на електронних аукціонах на майданчику УЕБ (https://sale.ueex.com.ua/) на вартість землі впливає низка факторів: попит, наявність пропозицій, економічна та політична ситуація в регіоні/країні тощо.

Та найголовнішим аспектом, що визначає ціну ділянки все ж є її параметри: площа, розташування (близькість до необхідної інфраструктури) та призначення.

Так, на сьогодні, найдорожчою категорією є земля під забудову, особливо у великих містах, адже там існує великий попит на нерухомість: як житлову, так і комерційну. Щодо найпопулярнішої категорії - сільськогосподарських угідь, то нині їх ціна на аукціонах є відносно низькою. Однак з моменту відкриття ринку с/г землі влітку 2021 року все ж чітко простежується тенденція до зростання вартості ділянок аграрного призначення.

Переваги продажу землі на аукціонах майданчика sale.ueex.com.ua

На майданчику Української енергетичної біржі доступна вся необхідна інформація про землю, що продається. Площа, розташування, стартова ціна, цільове призначення та навіть фотоматеріали - кожен може ознайомитися з цими даними онлайн.

Електронний формат торгівлі також є вагомою перевагою. Зараз для того, щоб купити ділянку, не потрібно їхати в офіс біржі та витрачати час на подолання бюрократичних перешкод. Будь-яка процедура виконується буквально у кілька кліків прямо на майданчику sale.ueex.com.ua.

Враховуючи всі переваги, електронні торги є ключовим механізмом, який дозволяє зробити вітчизняний ринок землі прозорим, динамічним та ефективним.

keyboard_arrow_up