Реклама на зупинках. Вуха хмельничан "продали" за 500 гривень в місяць

Реклама на зупинках. Вуха хмельничан "продали" за 500 гривень в місяць
  • Ще два роки тому міська влада дозволила тернопільському депутату встановити на зупинках гучномовці, які “крутять” рекламу.
  • Ретранслятори працюють на 13 електроопорах у Хмельницькому.
  • На рекламі, яка дратує хмельничан, заробляють копійки.

На “вуличне радіо” хмельничани скаржаться вже давно. На сайті міської ради залишали петиції з проханням заборонити аудіорекламу біля зупинок громадського транспорту. Та вона не набрала необхідної кількості голосів і тому на розгляд в мерії її не взяли.  

- Щодня сідаю в маршрутку на “Юності”. Верещить реклама на всю зупинку. Краще б оголошували про прибуття транспорту, то хоч би користь з того була, - жаліється хмельничанка Ірина Семчук.

Журналісти vsim.ua вирішили дізнатися, хто тримає “вуличне радіо” у Хмельницькому і кому “капають” гроші за оренду електроопор.

Відео дня

Оренда однієї опори - 40 гривень

Ще у вересні 2015 року виконком дозволив тернопільському депутату від “Самопомочі” та бізнесмену Олегу Нитці влаштувати вуличну рекламу на хмельницьких зупинках. Він уклав договори з “Електротрансом” на оренду 13 електроопор. Ще за три гучномовця домовився з приватними підприємцями, які мають магазини поблизу зупинок.

Щомісяця Олег Нитка має сплачувати комунальному підприємству за всі 13 опор по 520 гривень. Виходить, що оренда однієї обходиться лише у 40 гривень на місяць. У 2017 році Олег Нитка перерахував комунальному підприємству всього 6240 гривень.

“Вуличне радіо” - це мережа розповсюдження реклами на зупинках громадського транспорту. Вона працює у 8 містах - Тернополі, Івано-Франківську, Чернівцях, Умані, Кропивницькому, Кременчуці, Рівному і Хмельницькому. В нашому місті “вуличне радіо” з’явилось у 2015 році. Виконком дозволив підприємцю встановити ретранслятори на 34 зупинках. Але Олег Нитка обрав лише 13. Договір з “Електротрансом” підписали на 5 років.

На хмельничанах заробляють більше

На аудіорекламі у Хмельницькому бізнесмен заробляє набагато більше, аніж, наприклад, у сусідньому місті Рівне. Секунда реклами на одному ретрансляторі у всіх містах коштує 2 копійки. Щонайменше можна замовити 195 повторів одного ролику в день у місті. На сайті “вуличного радіо” є калькулятор, на якому можна підрахувати, скільки коштуватиме реклама. За трансляцію хвилинного ролика на день з повтором щогодини треба буде викласти 117 гривень.

Вуличне радіо працює з 8 до 21 години щодня. Тобто 13 годин на день. Якщо порахувати, що приблизно 80% займає саме реклама, то це більше 10 годин. За день можна “пустити” до 60 хвилинних роликів. А це вже 7000 гривень.

У Рівному бізнесмену вдасться заробити трохи менше, аніж у Хмельницькому. Там Олег Нитка орендував лише 10 електроопор. Але за кожну платить по 85 гривень за місяць, що на 45 більше, ніж у Хмельницькому.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Дмитро Рильков

    Не заборонити, але змусити зменшити гучність. Бо дійсно аж занадто голосно лунає.
  • Евгений Стойко

    ПРОСКУРІВСЬКА  СХОЖА НА КАБІНУ ДАЛЕКОБІЙНИКА ЧЕРЕЗ РЕКЛАМУ БІЛИЗНИ "ажур"

    Роман Савчук reply Евгений Стойко

    то на Проскурівській інший бізнес. там не вуличне радіо, про яке тут написано. тут про ту єрунду, що на зупинках крутять. такі є на ЖД і біля першої поліклініки

    Vitaliy reply Роман Савчук

    теж саме
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up